back to top
vasárnap, június 23, 2024

Grosjean megkezdte aktív részvételét a Lamborghini programjában

Dátum:

Megosztás:

Eléggé viharos módon ért véget Romain Grosjean szezonja az IndyCarban, és egyáltalán nem biztos, hogy visszatér az együléses sorozatba.

- Reklám -

Romain Grosjean állítása szerint érvényes szerződéssel rendelkezik az Andrettihez jövőre, így arra számított, hogy a csapathoz érkező Marcus Ericsson a távozó fizetős pilóta, Devlin DeFrancesco helyét kapja meg. Kiderült azonban, hogy eggyel kevesebb autót állítanak majd a rajtrácsra az átalakuló csapatnál, így neki is mennie kell.

- Reklám -

Sejteni lehetett, hogy megromlott a francia és az Andretti kapcsolata, hiszen hiába kezdte jól a szezont, sorozatos hibái után frusztrációját a csapaton vezette le, ami után Michael Andretti nyilvánosan is kritizálta a hozzáállását.

Ugyan a szakítás még nem feltétlenól jelenti azt, hogy Grosjean teljesen kikerülne az IndyCarból, nem vet rá jó fényt az, hogy gyakorlatilag beperelte a saját csapatát.

- Reklám -

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a korábbi F1-es pilóta részt vesz majd a Lamborghini 2024-ben induló sportautó-programjában, azt azonban a mai napig nem jelentették be, hogy hol és hány versenyen indult majd. Az biztos, hogy a gyártó Daytonában még nem tud rajthoz állni, de teljes WEC-szezonnal terveznek, így Le Mans-ban már ott lesznek. Feltételezhető, hogy Grosjean esetében az IndyCaros szerződés függvénye hogy mikor számíthatnak rá, a francia a bajnokságban vállalt elkötelezettségei miatt eddig nem is vett részt az olasz gyártó tesztjein, egészen idáig.

Romain Grosjean, Lamborghini LMDh
Fotó: Lamborghini Media

Dél-Spanyolországban, az Almeria Circuiten teszteltek ugyanis a motorsport.com riportja szerint, miután egy baleset hátráltatta az eddigi tesztprogramjukat. Így teljesen új karosszériával köröztek, és közel 2000 km-t teljesítettek két nap alatt Andrea Caldarellivel és Grosjeannal a volán mögött.

Rajtuk kívül eddig Mirko Bortolotti és Daniil Kvyat vezette már az LMDh-prototípust.

Kiszivárgott, de így is nagy durranás lett a Lamborghini Le Mans-i autója