back to top
péntek, június 21, 2024

Daytonában mutatták be Amerika legújabb sportautóját

Dátum:

Megosztás:

A nyilvánosságnak először az IMSA idénynyitóján mutatták be a Corvette 2024-ben bemutatkozó GT3-as autóját.

- Reklám -

Hiába kezdtek GTE/GTLM programba a Corvette-nél, két év után a kategória megszűnésével háttérbe kerül az autó, és a GT3-as géposztályra kell átváltaniuk. Ennek megfelelően új autóval készülnek az Endurance Világbajnokság (WEC) újragondolt GT kategóriájára.

- Reklám -

A Corvette Z06 GT3.R-t kifejezetten az ügyfélcsapatok számára készítették, és a 2024-es Daytonai 24 óráson, az idénynyitón mutatkozik majd be, többek között a Ford GT3-as Mustangja ellen. Az IMSA mezőnyében akár négy autó is kerülhet, míg a WEC-ben – így Le Mans-ban is – két autó biztosan ott lesz.

A csapatok és pilóták bejelentésére egy későbbi időpontban kerül majd sor.

- Reklám -

„Amióta bejelentettük az új GT3-as autót, több megkeresést kaptam, mint meg tudnám számolni.” örvendezett Laura Wontrop Klauser, a General Motors versenyprogramjának vezetője.

A Corvette teljesen új programot szeretne létrehozni az ügyfélcsapataival, nemcsak tartalék alkatrészekkel, hanem mérnökökkel támogatja majd az alakulatokat.

Front 7/8 view of 2024 Chevrolet Corvette Z06 GT3.R parked in a race car garage. Pre-production model shown. Actual production model may vary. Model year 2024 Corvette Z06 GT3.R will be available later this year.
Fotó: Chevrolet