hétfő, augusztus 15, 2022
INDY - 🇨🇦 Toronto
INDY - 🇺🇸 Iowa 1
INDY - 🇺🇸 Iowa 2
INDY - 🇺🇸 Indy Road Course
INDY - 🇺🇸 Nashville
INDY - 🇺🇸 Gateway
NASCAR – 🇺🇸 New Hampshire
NASCAR - 🇺🇸 Pocono
NASCAR - 🇺🇸 Indianapolis
NASCAR - 🇺🇸 Michigan
NASCAR - 🇺🇸 Richmond
NASCAR - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇺🇸 Virginia Intl. Raceway
KezdőlapIMSABourdais: máris jó az új Cadillac

Bourdais: máris jó az új Cadillac

- Hirdetés -

Hiába alig kezdte még meg a tesztelést a Cadillac LMDh-ja, a pilóták jó véleménnyel vannak róla. Bourdais volt a legutóbbi, aki megdicsérte a fejlesztőket.

Az amerikai márka kettős programot fut majd jövőre az IMSA mellett a WEC-ben is szerepelni fognak a Ganassival.

- Hirdetés -

„Az egész nagyon izgalmas, egy új éra kezdete. Az autót érdekes vezetni, új az erőforrás, a tápegység, és minden más is az új szabályoknak köszönhetően. Más az egyensúly a leszorítőerő, a tapadás és a motorerő között.” áradozott az autót legutoljára vezető Bourdais.

„Elég király volt autóba ülni, és örültem annak, ahogy az autó reagált a dolgokra. Egész elképesztő. Egy ilyen új autóban ülni, egy teljesen más környezetben, mint előtte. Ott van előtted az egész elektronika és minden más, amit ki kell próbálgatni.

- Hirdetés -

Az autó nagyon jó alapokkal rendelkezik. Kigurultunk a pályára, és mindenféle beállítás nélkül is élvezetes volt vezetni, és a köridő is ott volt. Nagyon izgatottak vagyunk, és várjuk már, mi következik.

Azt hittem, jobban különbözik majd a DPi-től, de érzésre nem is annyira más. Most a fejlődés a célunk, és várom, hogy minél többet mehessek az autóval.”

Bourdais nem először vesz részt egy új autó tesztelésében, a Cadillac előtt már a Peugeot és a Ford korábbi programjainak is részese volt.

„Minden autó kicsit más, most pedig több eszköz áll rendelkezésünkre. Az autó már a komplett motorblokk-kal együtt megy pályára. Ez már az elejétől több irány jelent számunkra. Egyszerűen már az első méterektől abban a tartományban volt az autó, ahol lennie kellett.

Voltam már hasonló helyzetben, például a Peugeot-nál. Az nehéz és nyers volt, sokat kellett dolgoznunk rajta, és rengeteget változtattunk. Itt teljesen más a helyzet. Közelinek éreztem az autót, valahogy helyesnek tűnt minden, és már várom, hogy újra vezessem.”

- Advertisement -

Friss