csütörtök, június 1, 2023

Bourdais: máris jó az új Cadillac

Date:

Share:

Hiába alig kezdte még meg a tesztelést a Cadillac LMDh-ja, a pilóták jó véleménnyel vannak róla. Bourdais volt a legutóbbi, aki megdicsérte a fejlesztőket.

- Advertisement -

Az amerikai márka kettős programot fut majd jövőre az IMSA mellett a WEC-ben is szerepelni fognak a Ganassival.

- Advertisement -

„Az egész nagyon izgalmas, egy új éra kezdete. Az autót érdekes vezetni, új az erőforrás, a tápegység, és minden más is az új szabályoknak köszönhetően. Más az egyensúly a leszorítőerő, a tapadás és a motorerő között.” áradozott az autót legutoljára vezető Bourdais.

„Elég király volt autóba ülni, és örültem annak, ahogy az autó reagált a dolgokra. Egész elképesztő. Egy ilyen új autóban ülni, egy teljesen más környezetben, mint előtte. Ott van előtted az egész elektronika és minden más, amit ki kell próbálgatni.

Az autó nagyon jó alapokkal rendelkezik. Kigurultunk a pályára, és mindenféle beállítás nélkül is élvezetes volt vezetni, és a köridő is ott volt. Nagyon izgatottak vagyunk, és várjuk már, mi következik.

Azt hittem, jobban különbözik majd a DPi-től, de érzésre nem is annyira más. Most a fejlődés a célunk, és várom, hogy minél többet mehessek az autóval.”

Bourdais nem először vesz részt egy új autó tesztelésében, a Cadillac előtt már a Peugeot és a Ford korábbi programjainak is részese volt.

„Minden autó kicsit más, most pedig több eszköz áll rendelkezésünkre. Az autó már a komplett motorblokk-kal együtt megy pályára. Ez már az elejétől több irány jelent számunkra. Egyszerűen már az első méterektől abban a tartományban volt az autó, ahol lennie kellett.

Voltam már hasonló helyzetben, például a Peugeot-nál. Az nehéz és nyers volt, sokat kellett dolgoznunk rajta, és rengeteget változtattunk. Itt teljesen más a helyzet. Közelinek éreztem az autót, valahogy helyesnek tűnt minden, és már várom, hogy újra vezessem.”