back to top
csütörtök, május 30, 2024

Az MSR versenyzői szerint a Daytonai 24 órás győzelem „csak a kezdet”

Dátum:

Megosztás:

A Meyer Shank Racing (MSR) versenyzői, Oliver Jarvis és Tom Blomqvist meg vannak győződve arról, hogy a csapat 2022-es szezonja fényes lesz.

- Reklám -

A brit versenyzőpáros a múlt hétvégi szezonnyitón aratott győzelmet a Daytonai 24 óráson, amelyet a csapat endurance versenyzőjével, Helio Castroneves-szel és a „negyedik emberrel”, Simon Pagenaud-val osztottak meg.

- Reklám -

Ez volt az MSR első győzelme a DPi kategóriában azóta, hogy tavaly a két egyautós Acura csapat egyikeként – a Wayne Taylor Racinggel együtt – felkerült az IMSA legmagasabb osztályába, miután a márka kivált a Team Penske csapatából.

Az MSR nehéz 2021-es szezont élt át Dane Cameron és Olivier Pla vezetésével, és végül csak 5. lettek az IMSA Weathertech Sportscar bajnokságban

- Reklám -

Jarvis, aki a Mazda DPi programjának tavalyi megszűnése után került a csapathoz, azt mondja, hogy a csapat daytonai teljesítménye teljesen eltüntette a tavalyi csúf szezon emlékeit

Annyira lenyűgözött a csapat, hogy végig ott ültem a boxfalnál. Mindenki nyugodt és módszeres volt, zseniális volt, ahogyan megközelítették a versenyt. Olyan volt, mintha már vagy tízszer megnyerték volna ezt a versenyt” – nyilatkozta Oliver Jarvis a Motorsport.com-nak.

Az utolsó órában nem voltam a boxfalnál, de addig a pontig abszolút hibátlan teljesítményt nyújtottak, olyant, amivel versenyeket lehet nyerni. Teljes elismerés a csapatnak.

Ez egy csodálatos élmény volt eddig. Még egy teljes szezon van hátra, rengeteg kemény munka vár ránk. Még sokat kell tanulnom, új nekem az autó. És csak remélem, hogy egyre jobbak leszünk. Ez az első a sok közül” – jelentette ki magabiztosan a brit versenyző.

A Meyer Shank Racing (MSR) 60-as rajtszámú, Daytonai 24 órás győztes Acurája
A Meyer Shank Racing (MSR) 60-as rajtszámú, Daytonai 24 órás győztes Acurája Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Blomqvist – akinek a Rolex 24 volt az első daytonai fellépése és az első IMSA-futama a DPi osztályban – szintén dicsérte az alakulatot.

A csapaton belüli légkör nagyszerű volt. Nagyon élveztem az eddig itt töltött rövid időt az MSR-nél. És ezt egy győzelemmel megkoronázni a debütálásom alkalmával… fantasztikus!” – mondta Blomqvist.

Szeretném megköszönni Mike [Shank] és Jim [Meyer, a csapat társtulajdonosai] bizalmát, és, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget.”

„Remélhetőleg ma sikerült egy kicsit meghálálnom a belém vetett hitet. Eddig nagyszerű volt. Szóval remélhetőleg ez csak a kezdet.