back to top
kedd, július 23, 2024

Az IndyCar legjobb francia pilótája újra hazai pályán bizonyíthat

Dátum:

Megosztás:

Több, mint egy évtizede vágott hasonló kalandba, Simon Pagenaud legutóbbi sikerei azonban újra lehetőséget nyújtottak neki részt venni egy legendás versenyen.

- Reklám -

Pagenaud többszörös bajnok lett az IndyCarban, de az utóbbi években nem ott, hanem a sportautózás világában szerzett jobb eredményeket, a Meyer Shank Racing egyik másik csapatával. Sorozatban kétszer nyertek Daytonai 24 órás versenyt, jelenleg is ők a címvédők az eseményen.

Saját gyártója köpte be a daytonai győztest

- Reklám -

A francia azonban most visszatérhet a gyökereihez, ugyanis a Le Mans-i 24 órás 100. évfordulóján indul majd. Pagenaud már korábban négyszer vett részt a versenyen, legutóbb 2011-ben. Akkor szerezte meg legjobb eredményét is, egy második helyet.

- Reklám -

Bár korábban mindig a legmagasabb, LMP1-es kategóriában, most eggyel lejjebb kapott lehetőséget, a Cool Racingtől. Csapattársai két fiatal pilóta lesz, Vlad Lomko és egy korábbi F3-as pilóta, Reshad de Gerus személyében.

„Visszatérek Le Mans-ba! Nagyon örülök neki, hogy végre minden összeállt ehhez.” emelte ki Pagenaud.

„A 2023-as szezon nagyon jónak néz ki, Daytonai  24 órás, Indy 500 és Le Mans, mind elsőrangú versenyek, és ott leszek mindegyiken, ugyanabban az évben. Imádom!”

A Cool Racing felállásában általában José María López, a Toyota Hypercar pilótája szerepel az Európai Le Mans Sorozatban (ELMS), Le Mans-ban azonban érthetően nem ér rá két autót is vezetni, miközben az összetett győzelemért csatázik.