back to top
vasárnap, június 16, 2024

A Porsche bejelentésével teljes a GTP mezőny!

Dátum:

Megosztás:

Bár 10 pilótát is leszerződtetett a Porsche, rájuk kellett várni a végleges lista összeállításával, ugyanis a felállásokkal kivártak.

- Reklám -

A tavalyi GTD Pro bajnokok az IMSA-ban kaptak helyet, Mathieu Jaminet a 6-os autón osztozik majd Nick Tandyvel, míg Matt Campbell a brazil Felipe Nasrral alkot majd egy párost a 7-es számú járgányban.

- Reklám -

Hozzájuk egyelőre csak Daytonára Dane Cameron és Michael Christensen csatlakozik majd harmadikként. Valószínűleg Sebringben, Watkins Glenben és a Petit Le Mans-on is így lesz majd. Nekik azonban közben a WEC-ben is (Endurance Világbajnokság) helyt kell majd állniuk.

A világbajnokságon Cameron és Christensen mellé Frédéric Makowieczki érkezik, a másik autót pedig Kevin Estre, André Lotterer és Laurens Vanthoor vezeti majd.

- Reklám -

A Porsche saját elmondása szerint a tesztprogram összesen csaknem 30 ezer kilométert számlált, ami csaknem másfélszer annyi, mint a második legnagyobb – nyilvánosságra is hozott – táv.

A németek még négy gyári pilótát jelentettek be a Night of Champions elnevezésű eseményükön, közöttük Baumgartner Zsolt korábbi csapattársa, Gianmaria Bruni is. Az olasz a SportsCar365 szerint a Proton Competition privát legénységében kaphat majd helyet, amint az autót leszállítják áprilisban.

Rajtuk kívül az eddig Glickenhaust vezető Romain Dumas, a GT menő Richard Lietz és a DTM-pilóta Thomas Preining lesz a csapat tagja, egyelőre megbízatás nélkül.

A IMSA GTP kategóriájának teljes szezonos versenyzői:

Gyártó # Csapat Pilóták
🇯🇵 Acura
10
🇺🇸 Wayne Taylor
Racing
🇺🇸 Ricky Taylor
🇵🇹 Filipe Albuquerque
60
🇺🇸 Meyer Shank
Racing
🇬🇧 Tom Blomqvist
🇺🇸 Colin Braun
🇩🇪 BMW
24
🇺🇸 Rahal LL
Racing
🇺🇸 Connor de Phillippi
🇬🇧 Nick Yelloly
25
🇦🇹 Philipp Eng
🇧🇷 Augusto Farfus
🇺🇸 Cadillac
01
🇺🇸 Chip Ganassi
Racing
🇫🇷 Sébastien Bourdais
🇿🇦 Renger van der Zande
31
🇺🇸 Action Express
Racing
🇧🇷 Pipo Derani
🇬🇧 Alexander Sims
🇩🇪 Porsche
6
🇺🇸 Team Penske
🇬🇧 Nick Tandy
🇫🇷 Mathieu Jaminet
7
🇦🇺 Matt Campbell
🇧🇷 Felipe Nasr