back to top
szerda, május 29, 2024

A Lexus lesz az IMSA Mid-Ohio-i versenyének főszponzora

Dátum:

Megosztás:

A Lexus Grand Prix Mid-Ohio-t május 13-15-én rendezik meg, és az IMSA sportautó bajnokság 5 kategóriából 4 ott lesz.

- Reklám -

A luxusautó márka lett az IMSA WeatherTech SportsCar Championship május 13-15. között Mid-Ohio-ban megrendezésre kerülő versenyének főszponzora.

- Reklám -

A sportautós versenyhétvége mostantól a Lexus Grand Prix at Mid-Ohio nevet viseli, miután korábban az Acura szponzorálta.

A gyártó domináns eredményeket ért el az Ohio állambeli Lexingtonban található 3.634 kilóméteres, 13 kanyaros utcai pályán, amióta az IMSA 2018-ban visszatért a pályára.

- Reklám -

A WeatherTeach Championship GTD kategóriájában versenyző Lexus az eddigi négy Mid-Ohio-i futamából hármat megnyert, valamint tavaly a második helyen végzett az osztályban.

Nagyon örülünk, hogy a Mid-Ohio Sports Car Course-szal közösen dolgozhatunk a Mid-Ohio-i Lexus Nagydíj címszponzoraként” – mondta Jeff Bal, a Lexus Motorsport vezetője.

A Lexus RC F GT3 pályán nyújtott teljesítménye Mid-Ohio-ban, valamint a helyi kereskedőktől, tulajdonosoktól és az Ohio környéki versenyrajongóktól kapott óriási támogatás teszi ezt a márkánk számára nagyszerűvé.

Alig várjuk, hogy ezt a lendületet folytassuk, amikor májusban pályára lépünk.

A luxusmárka a Mid-Ohio-i Lexus Nagydíj hivatalos biztonsági autójaként is jelen lesz.

A Lexus Grand Prix at Mid-Ohio nagyszerű módja a 2022-es szezonunk elindításának, mivel ez az IMSA WeatherTech SportsCar Championship a rajongók egyik kedvenc eseménye” – mondta a pálya bemutatója, Craig Rust.

A Lexus a kezdetektől fogva támogatja ezt az eseményt, és igazán nagyra értékeljük, hogy főszponzorként köszönthetjük őket.

Alig várjuk, hogy egy ilyen nagyszerű márkával együtt dolgozhassunk, hogy ez a fantasztikus hétvége az elkövetkező években is tovább fejlődjön.”

Az idei 2 óra, 40 perces versenyen a DPi, az LMP2, az LMP3 és a GTD osztályok vesznek részt, emellett a Michelin Pilot Challenge, az IMSA Prototype Challenge és az Idemitsu Mazda MX-5 Cup is versenyez majd a hétvégén.