csütörtök, február 22, 2024

A Lamborghini bemutatta új GT3-as autóját

Dátum:

Megosztás:

A Lamborghini leleplezte az STO-alapú Huracan GT3 EVO2-t, amely jövőre – 2023-ban – debütál a világ GT3-as bajnokságaiban.

- Reklám -

A Lamborghini bemutatta GT-versenyautó zászlóshajójának, a Lamborghini Huracan GT3 EVO2-nek egy frissített változatát.

- Reklám -

Az olasz márka kedden lerántotta a leplet az 5,2 literes, szívó V10-es motorral szerelt versenyautóról, amely az utcai Huracan STO-n alapul.

A Lamborghini Squadra Corse versenyrészlege által kifejlesztett Huracan GT3 EVO2 az FIA 2022-es GT3-szabályzatfrissítésének megfelelően új aerodinamikai elemekkel rendelkezik elődjéhez képest, valamint új légbeömlő rendszerrel.

- Reklám -

A karosszéria teljesen szénszálas, és a Squadra Corse, valamint a Lamborghini Centro Stile tervezési részlegének együttműködésével készült.

A Lamborghini szerint a Huracan GT3 EVO2 nagyobb leszorítóerőt generál, mint a GT3 Evo a Zylon bevonatú szénszálas padlólemez, valamint az új diffúzor és osztószárnyak jóvoltából.

A hátsó szárnyat az STO-ból származó új alumíniumtartókra szerelték, amelyek a szárny beállításainak „nagyobb pontosságot” hivatottak lehetővé tenni.

A gyártó emellett 10 elektronikusan vezérelt fojtószelepet is felszerelt az autóba, amelyeket a V10-es motor hatékonyságának növelésére terveztek titánszelepek segítségével.

Evolúció – új alapokon

Az EVO2 jelentősen eltér a 2019-ben debütált GT3 Evo modelltől, annak ellenére, hogy szintén a Huracanra épül.

Az új Huracan GT3 EVO2 nem egyszerűen a jelenlegi autó evolúciója” – nyilatkozta a Lamborghini motorsportfőnöke, Giorgio Sanna.

Ez egy új projekt, amely megerősíti a Lamborghini motorsport részlege és a vállalat közötti technológiai átállást, és két nehéz feladatot örököl.

Egyrészt olyan sikeresnek kell bizonyulnia, mint a Huracan GT3 korábbi generációi, amelyek hat szezon alatt több mint 40 nemzetközi bajnoki címet nyertek, másrészt a kereskedelmi sikerhez hasonlóan segítenie kell a 2015 óta kitűzött 500 Huracan versenyautó elérését.

A Lamborghini Huracan GT3 EVO2 a tervek szerint a 2023-as Daytona-i 24 órás versenyen debütál majd, a megrendelő ügyfélcsapatok pedig az év második felében jutnak majd hozzá autóikhoz.

A nemrég bemutatott Huracan Super Trofeo EVO2-hez hasonlóan a meglévő Lamborghini GT3 ügyfelek is átalakíthatják Evo modelljeiket EVO2 specifikációra.