vasárnap, december 10, 2023

Már Palou is elismeri, hogy a Chevy JOBB a Honda motornál

Dátum:

Megosztás:

Néhány nappal ezelőtt Álex Palou úgy nyilatkozott, hogy egyenlő erőt képvisel a Honda és a Chevy motorja. Barber után másképp gondolja.

- Advertisement -

Bár Palou a Barber Motorsport Parkban a szezon negyedik fordulójában elért második helyezésével feljött a bajnokság élére, a Chevrolet továbbra is veretlen az idényben, köszönhetően a Penske három győzelmének és az Arrow McLaren SP barberi első helyének.

- Advertisement -

Ennek ellenére az Andretti Autosport-Honda nagyon gyorsnak tűnt a Barber Motorsport Parkban, de a pilótafülkében és a stratégia eldöntésekor elkövetett különböző emberi hibák cserbenhagyták őket.

Palou még a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy a Honda motoros autók pariban vannak riválisaikhoz képest, most azonban már árnyaltabban fogalmazott.

- Advertisement -

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Honda mennyire áll közel a Chevrolethez a teljesítményt tekintve, Palou így válaszolt: „Nehéz megmondani. Bárcsak tényleg tudnám, és megkapnám az adatokat az összehasonlításhoz.

„A Chevrolet nagyon erős, az biztos… erősebbek, mint tavaly. Láthatjuk a szektoridőkön, hogy hol veszítünk. De igen, most jobbak nálunk, sajnos most ez a helyzet.”

Palou elmondta, hogy nincsenek kétségei a HPD egység potenciálját illetően az Indianapolis 500-ra – „Nagyon jók voltunk az Indy 500 teszten” -, de a Chevrolet-et „nagyon erősnek” jellemezte.

Majd így folytatta: „Tavaly az elején nagyon erősek voltunk, azt hiszem, az összes Honda gyors volt. Most talán egy kicsit le vagyunk maradva. Nem tudjuk pontosan mennyire.

Ettől függetlenül még mindig tudunk velük harcolni. Még mindig jobb az üzemanyag fogyasztásunk… Azt hiszem, nem vagyunk túl messze. Talán egy kicsit le vagyunk maradva.

Maga O’Ward is elismerően nyilatkozott a Chevrolet-ről, amely a 2022-re vonatkozó változtatások között több variációkat tettek lehetővé az egyes pályákon.

Szerintem nagyszerű munkát végeztek” – mondta. „Idén tényleg hozták a formájukat. Elképesztő, hogy ennyire nyitottak voltak a javaslatainkra és az összes Chevy-csapat javaslataira, hogy gyorsabbak legyünk, és mindenben segítsenek nekünk, amiben csak tudnak.”

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.