back to top
csütörtök, május 30, 2024

A JDC-Miller Racing volt a leggyorsabb a Sebringi 12 órás warm-up-ján

Dátum:

Megosztás:

Már nincs sok hátra a 70. Sebringi 12 órás rajtjáig, és a rövid bemelegítő edzésen a Loic Duval vezette JDC-Miller Motorsports volt a legjobb.

- Reklám -

Loic Duval ideje a reggeli bemelegítésén, 1:47,508 perces kör volt, ami valószínűleg már azt mutatja, hogy a JDC-Miller Racing 5-ös rajtszámú autója már a versenyre volt megtankolva.

- Reklám -

A második és harmadik helyen az Action Express Racing két Cadillacje végzett, amelyeket olyan pilóták vezettek, akik először ülnek be az autókba.

A három WEC Toyota-pilóta, Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez és Mike Conway a tegnapi 1000 mérföldes Sebring végéig nem vezethették az AXR Cadillaceket, és a bemelegítést jól használták ki, hogy ráérezzenek az autókra.

- Reklám -

Lopez hatalmasat bukott a tegnapi WEC versenyen, ahol az ütközése miatt az összes g-erő mérőeszköz bejelzett, így részletes orvosi vizsgálatoknak kellett alávetnie magát ahhoz, hogy elindulhasson a mai versenyen.

Kobayashi volt a második leggyorsabb a bemelegítésen a 48-as rajtszámú autóval, őt követte Conway a 31-es rajtszámú autóval.

Conway édesapja, Michael csütörtökön hunyt el, de ő Sebringben maradt, hogy versenyezzen a tiszteletére. Mindkét AXR Cadillac különleges matricákat visel az emlékére.

Giedo van der Garde a 29-es számú Racing Team Nederland ORECA-val az LMP2-es kategória élén végzett 1:52,468-os idővel, míg az LMP3-asok közül Joao Barbosa volt a leggyorsabb a 33-as számú Sean Creech Motorsport Ligier-vel.

Antonio Fuoco a Cetilar Racing 47-es rajtszámú Ferrari 488-át a GTD mezőny élére repítette, sőt a GT autók között is ő volt a legjobb, 2:01.323-as körével.

Jules Gounon végzett mögötte közel 2 tizeddel lemaradva, így ő lett az első a GTD Pro kategóriában, őt követte Mirko Bortolotti a 63-as rajtszámú TR3 Racing Lamborghini Huracannal és Daniel Serra a pole pozíciót elfoglaló Risi Competizione Ferrari 488-assal.

Richard Heistand a 12-es VasserSullivan Lexus RC F-fel a GTD második leggyorsabbja lett, Stevan McAleer a 32-es Gilbert Korthoff Motorsports Mercedes-AMG-vel.

Érdekességek a Sebringi 12 órás előtt

A tegnapi WEC 1000 mérföldes Sebringi futamot a közeli villámcsapások miatt leállították, majd végül meg is szakították, és az ég 19:45 körül heves esővel nyílt meg.

A Racer információi szerint a mai előrejelzés nagyon hasonló a tegnapihoz – többnyire száraz, de délutánra zivatarok kialakulásának esélyével.

A Russel Ward által a GTD-ben a harmadik helyre kvalifikált 57-es számú Winward Racing Mercedes-AMG nem ment át a hasmagassági vizsgálatokon, így a mezőny végéről indul.

Korábban már írtunk a Team Hardpoint 99-es rajtszámú Porsche 911 GT3R-ról. Ők a tartalék autójukat sikeresen felépítették Katherine Legge csütörtök esti balesete után.

A csapat részt vett a reggeli bemelegítésen, ahol Legge jó néhány erős kört tett meg, és az ötödik leggyorsabb időt autózta a GTD-ben.