back to top
vasárnap, június 23, 2024

A Ford érdeklődését is felkeltette az új sportautó kategória

Dátum:

Megosztás:

Mark Rushbrook, a Ford globális motorsport igazgatója Daytonában elárulta, folyamatosan figyelemmel kísérik az új kategória alakulását, és amennyiben elhatározzák magukat, LMH és LMDh autó is szóba kerülhet.

- Reklám -

Idén, a Daytonai 24 órással indul útjára a Endurance Világbajnokság (WEC) és az IMSA közös kategóriája, avagy a Hypercar osztály (amit az IMSA-ban történelmi szempontok miatt GTP néven fut majd).

- Reklám -

Emellett pedig a WEC is áttér majd a világszerte használt GT3-as autókra, miután évekig a saját GTE autóikat futtatták a kisebb kategóriában.

„Gratulálni szeretnék a világ sportautós közösségének azzal kapcsolatban, ami most történik, mind a GT összeolvadással, mind a prototípusok egyesítésével.” kezdte a Sportscar365-nek.

- Reklám -

„A tény, hogy az ACO, a WEC és az FIA meg tudott egyezni az IMSA-val, hogy közösen indítsanak autókat, nagyszerű lehetőséget nyújt mindenkinek [a szereplésre]. A LMDh koncepció egy nagyszerű formula. Ez egy jó korszak a sportautók szempontjából, ha megnézzük azt, mi történik most a prototípusok között.”

Hogy maga a Ford is csatlakozna-e a rengeteg gyártóhoz, akik már eddig jelezték szándékukat, az még nem biztos, de folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzetet. Rushbrook leszögezte, 2024 még korai lenne akkor is, ha most azonnal nekiállnának a fejlesztésnek.

„Jelenleg sok minden történik a háttérbe, csupa jó dolog. De mérlegelnünk kell, melyik a legjobb hely számunkra a versenyzést illetően. Mindig rajta tartjuk a szemünket az össze szérián, de nem mindegy, milyen gyakran és alaposan vesszük szemügyre őket.”

A Ford vezetője nem jelentette ki, hogy teljesen saját (LMH) vagy a közös hibrid rendszert használó (LMDh) autóval csatlakoznának a kategóriához, csak annyit közölt, mindkét lehetőséget alaposan megvizsgálják majd ha és amikor döntés elé kerülnek.

2017 IMSA WeatherTech SportsCar ChampionshipBUBBA burger Sports Car Grand Prix at Long Beach Streets of Long Beach, CA USA Friday 7 March 2017 66, Ford, Ford GT, GTLM, Joey Hand
Fotó: Richard Dole/LAT Images/Courtesy of IMSA