csütörtök, november 30, 2023

A Ferrari lerántotta a leplet csodaszép új autójáról

Dátum:

Megosztás:

A Ferrari bemutatta az első képeket a 296 GT3-ról, amely jelenleg fejlesztés alatt áll a jövő évi debütálás előtt.

- Advertisement -

A 296 GT3 a 488 GT3 utódjaként fog bemutatkozni.

- Advertisement -

Az új autót, amelyet a Ferrari fejleszt és az ORECA szerel össze, egy V6-os motor hajtja majd. A Ferrari hangsúlyozza, hogy a 296 GTB utcai változatában szereplő hibrid erőforrást a GT3-as technikai szabályoknak megfelelően eltávolították.

Ami a formatervet illeti, a Ferrari elmondása szerint azon dolgoztak, hogy a versenyváltozat hozzáadott aerodinamikai és jellegzetes elemeinek kidolgozásával megőrizzék a kapcsolatot a szériamodellel.

- Advertisement -

Ezen változtatások közé tartozik az orr-rész átdolgozása egy új splitterrel, valamint egy nagyméretű, lelógó elemekkel ellátott szárny az autó hátsó részén.

Az utcai autó formatervét részben a Le Mans-i 24 órás versenyen az 1960-as években sikereket elért 250 LM ihlette.

Az új autó pályán történő fejlesztése „az elkövetkező hónapokban” kezdődik meg a 2023-ra tervezett debütálás előtt.

Antonello Coletta, a Ferrari sportautó-versenyigazgatója a múlt hónapban a Sportscar365-nek elmondta, hogy a tervek szerint március végén vagy április elején a gyártó fioranói tesztpályáján hajtják végre az első bemutatót.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.