back to top
csütörtök, július 4, 2024

Rekordot jelentő öt hosszabbítás kellett hozzá, de Joey Logano megszerezte az első idei győzelmét

Dátum:

Megosztás:

Joey Logano nyerte meg a Cup Series nashville-i futamát. A verseny hajrája öt hosszabbítást hozott, ami rekordot jelent.

- Reklám -

Ezen a hétvégén rendezték meg a NASCAR Cup Series előző viadalát a Nashville Superspeedwayen. A pole pozícióból Denny Hamlin vághatott neki a versenynek, amelynek az első és második szakaszát is Christopher Bell nyerte meg. A New Hampshire-ben domináló Bellnek azonban 73 körrel a (tervezett) leintés előtt elszálltak a győzelmi esélyei, mivel összetörte az autóját.

- Reklám -

A hajrára fordulva úgy látszott, hogy Hamlin révén mégis a Joe Gibbs Racing nyerheti meg a versenyt. Ám az utolsó előtti körben Austin Cindric eldobta az autóját, így hosszabbításra került sor. Viszont nem is csak egyre, hanem mindjárt ötre, ami új rekordot jelent a Cup Series történelmében.

- Reklám -

Az első próbálkozásnál Hamlin és Ross Chastain vezethette fel a mezőnyt, de utóbbit Kyle Larson kitette a versenyből, és aztán átvette a helyét az első sorban.

Másodszorra már egy számos pilótát érintő baleset lehetetlenítette el a befejezést.

Harmadszorra Larson lassult le, mivel első fecskeként kifogyott az autójából az üzemanyag. Kyle Busch pedig eltalálta, és emiatt beleforgott a falba.

Ezután az élmezőnyből Hamlinnek és Martin Truex Jr. is ki kellett állni a bokszba, mivel nekik is elfogyott az üzemanyaguk. Ennek következtében Joey Logano és Chase Briscoe kerültek az első sorba, de Josh Berry kiforgása miatt ekkor sem tudtak eljutni a kockás zászlóig.

Az ötödik hosszabbítás során – amely új rekordot jelentett – megint Logano és Briscoe alkották az első sort. Ekkor pedig a kétszeres Cup Series-bajnok rutinos versenyzéssel lezárta a viadalt.

A jó teljesítménye mellett ehhez szerencsére is szüksége volt, hiszen minden bizonnyal még egy újraindítás már ő sem bírta volna ki. A Penske pilótája ezzel idei első győzelmét aratta pontszerző viadalon. Ki kell még emelni, hogy a második helyet a NASCAR királykategóriájában az első teljes szezonját futó Zane Smith szerezte meg.

Az Ally 400 teljes végeredményét ezen a linken lehet megtalálni.