péntek, március 29, 2024

A BMW M Motorsport a BMW M 50 éves fennállását ünnepli Daytonában

Dátum:

Megosztás:

A BMW M Motorsport és a márka Észak-Amerikai kirendeltsége számára a hétvégi Daytonai 24 órás a szezon egyik csúcspontja.

- Reklám -

A Daytona-i 24 órás verseny sok szempontból – és személy szerint számomra is – nagyon különleges verseny a BMW M Motorsport számára” – mondta Mike Krack, a BMW M Motorsport vezetője.

- Reklám -

Az idei szezonban a legfontosabb feladatunk, hogy az 50 éves évfordulót kellőképpen megünnepeljük, és jó teljesítményt nyújtsunk a versenyeken.

A versenyen kívül a Daytonai 24 órás kísérőprogramjában számos kiemelt programmal ünnepli a cég 50 éves fennállását.

- Reklám -

Közvetlenül a verseny rajtja előtt a márka régi és jelenlegi autóinak felvonulása lesz látható, köztük egy 1980-as BMW M1-essel.

A „Rolex 24 Heritage Exhibition” kiállításon, a „Daytona Fan Zone”-ban három olyan versenyautó lesz látható, amelyek IMSA-győzelmükkel történelmet írtak: az 1975-ös 3.0 CSL, a 2015-ös Z4 GTLM és a 2019-ben Daytonában diadalmaskodó M8 GTE.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy szerepet játszottunk az M Motorsport történetének egy jó részében” – mondta Bobby Rahal, a német autómárka hivatalos partnerének, a Rahal Letterman Racing tulajdonosa.

Számunkra hatalmas megtiszteltetés volt, hogy 2008-ban aláírtunk egy hosszútávú szerződést a BMW-vel – így számunkra igazán különleges, hogy a BMW M 50. évfordulójának részesei lehetünk.