back to top
péntek, június 21, 2024

Andretti új pilótája elárulta, miért volt sok megingása

Dátum:

Megosztás:

Kyle Kirkwood idén mutatkozhat be az IndyCar-ban az Andretti Autosportnál, miután tavaly nem jutott neki ülés. Az utánpótlás sorozatokban a versenyeinek több mint felét megnyerte, így sokat lehet várni tőle.

- Reklám -

A mezőny sereghajtó istállói közé tartozó AJ Foyt Racing színeiben az első szezonjában viszont a legjobb rajtpozíciója egy 9., versenyeredménye egy 10. hely volt, ugyanakkor többször szenvedett balesetet. Egyetértett azzal a felvetéssel, hogy gyakran túlerőltette a vezetést és ez okozott problémákat. A 17 futamból 7-en nem ért célba, mindegyik esetben mással vagy a fallal való ütközés következtében.

- Reklám -

Ez helytálló megállapítás, egyértelműen kijelenthetjük. A 20. helyre beragadva senki sem akarja feladni a küzdelmet, mindenki megpróbál elmenni a legvégsőkig – mondta. – Néhány pályán erőn felül teljesítettünk, néhol alatta, és utóbbiak oka az volt, hogy más helyeken is megpróbáltuk túlteljesíteni az elvárásokat.

Elárulta, hogy miután a tavalyi szezon előtt már tesztelhette Andretti autóját, egész évben annak az érzetét próbálta elérni a sajátjával, de ez nem sikerült neki. Míg ő a 24. pozícióban zárt a tabellán, az előző utánpótlás-szériában a legnagyobb ellenfelének számító David Malukas 16. lett és egyszer a dobogóra is felállt.

Andretti örül, hogy az új pilótája másnál rombolt

- Reklám -

Hihetetlenül jó munkát végzett újoncként. Gateway-ben elképesztően vezetett, sorban hagyta le a többieket, majdnem nyert – mondta Kirkwood. – Örülök, hogy jól teljesít, mert ha egyikünk se szerepelt volna jól, sokan úgy látnák, hogy az Indy Lights ezen évfolyama nem volt jó.

David jó teljesítménye engem is térképre helyez, mert így azt lehet mondani, hogy Kirkwood legyőzte őt és megnyerte a bajnokságot, ezért nekem is jár az esély. Ilyen szempontból ez segít rajtam.