back to top
vasárnap, május 26, 2024

Lezajlott az LA Coliseum iRacinges főprobája, az eNASCAR Clash – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Hónapokig tartó tervezés, tervezés, és tesztelés eredményeként kedd este tartották az eNASCAR Clash első futamát a Los Angeles Coliseumban.

- Reklám -

Az iRacing új pályája teljesen eltér bármitől, amit eddig láttunk, az eNASCAR Coca-Cola iRacing Series versenyzői pedig a szezonnyitó bemutatóversenyükön próbálhatták ki először az új aszfaltcsíkot.

- Reklám -

A helyszín, mint említettük, a negyed mérföldes, kifejezetten erre a célra épített rövid pálya a történelmi LA Coliseumban, Los Angelesben, Kaliforniában.

A NASCAR Cup Series-ben február 6-án debütál majd versenykörülmények között a NASCAR NEXT Gen autó, az iRacingben azonban már tavaly nyár óta koptathatják a versenyzők a gumikat.

- Reklám -

A érdekesség, hogy a helyszín talán nem is jöhetett volna létre az iRacing csapatának munkája nélkül.

A pályát a NASCAR-ral együtt fejlesztették ki a szimulátoron, és kedd este láthatott rajta először éles versenyt a nagyközönség.

Négy előfutam és egy utolsó esélyes kvalifikációs verseny után a 120 körös főversenyt az XSET versenyzője, Casey Kirwan nyerte – írja a Traxion.gg.

Kirwan az utolsó újraindításkor átvette a vezetést a JR Motorsports versenyzőjétől, Michael Contitól, és nem is nézett hátra, simán nyert, több mint két másodperccel megelőzve a 23XI Racing versenyzőjét, Mitchell deJongot.

A dobogó alsó fokára a másik JR Motorsports versenyző, az újonc Briar LaPradd állhatott fel.

Az eNASCAR Coca-Cola iRacing Series szezonja február 15-én kezdődik majd a Daytona International Speedwayen.