szerda, december 6, 2023

Natalie Decker jött, látott és győzött Charlotte-ban!

Dátum:

Megosztás:

Véget ért a Trans-Am széria Charlotte-i fordulója, Natalie Decker pedig egy technikai hiba után áthámozta magát a mezőnyön és nyert.

- Advertisement -

Mint korábban megírtuk Natalie Decker pole pozícióból várhatta a Trans-Am széria vasárnapi versenyén a Charlotte Roválon.

- Advertisement -

A hölgyversenyzőre azonban lecsapott a technika ördöge, így a mezőny végéről kellett rajtolnia.

Ennek ellenére Decker áthámozta magát a mezőnyön, 29-es rajtszámú Audi R8 GT3-as autójával, és ráadásul nem csak a kategóriagyőzelmet szerezte meg, hanem összesítésben is befért a top5-be.

- Advertisement -

Hátulról jöttem, hogy megnyerjem a csoportomat, és összességében ötödikek lettünk, szóval a mai nap csodálatos volt” – mondta a GT kategória győztese, Natalie Decker.

Kimerült vagyok, ez egy hosszú verseny volt. Megyek, és ünnepelni fogok a családommal és a csapattal.

Nem csak Decker volt az egyetlen ismerős név a pályán, hiszen a régi NASCAR-os Paul Menard is indult, és nyert is. Az amerikai versenyző az összesített értékelésben lett első.

Nagyon jó érzés újra a dobogó tetején állni” – mondta Menard győzelme után.

Káoszos verseny volt, de egy fantasztikus hétvége. A csapatom nagyszerű volt, és a Camaróm minden edzésen gyors volt.”

„Ken Thwaits úgy építi fel a Showtime Motorsportot, hogy versenyképessé váljon, és azt hiszem, ma megmutattuk, hogy megvannak az eszközeink és megvan a sebességünk.”

A teljes verseny visszanézhető itt.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.