szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapCautionMontoya megmondta a tutit a Miami Nagydíjról

Montoya megmondta a tutit a Miami Nagydíjról

- Hirdetés -

A Miami Nagydíj előtt a VegasInsider beszélgetett el a korábbi F1-es pilótával. Montoya – amerikai tapasztalatával – egy különös dolgot emelt ki a verseny kapcsán.

„Ami fejtörést okozhat a csapatoknak, az az időjárás. Nincs nagy mennyiségű eső, de sokszor van, hogy leszakad az ég, de csak öt percre. Nem csak egy kis zápor, hanem tiszta víz lesz minden, magas páratartalommal.

- Hirdetés -

Sok helyen az ember látja, ha a frontvonalat, ahogy jön az eső, itt azonban nem. Egyszercsak elkezdi, minden vizes lesz, és már vége is van.” – ismertette a floridai időjárást Montoya.

„Az időjárás nagy csavart hozhat a versenyen. Persze nem biztos, hogy a pályát is érinti majd és lehet, hogy csak egy részét. Ez érdekes lesz. Lesznek a környéken emberek és érzékelők, akik az időjárást fogják figyelni, de még így is nehéz előre látni, mi lesz majd.”

- Hirdetés -

És hogy mit jelenthet az a verseny végeredménye szempontjából? Montoya ezzel kapcsolatban is elég konkrét elképzelésekkel rendelkezik.

„A vizes pálya legnagyobb nyertese Max Verstappen lehet. Nagy előnye lenne, erősnek és magabiztosnak tűnik esőben. De ha száraz marad a pálya, a Ferrarira tenném a pénzem.

Kíváncsi vagyok Charles Leclerc mire lesz képes a hibája után. Továbbra is padlógázon megy, vagy egy picit visszavesz majd, hogy óvatosabb legyen, és ne hibázzon újra.”

Annak ellenére, hogy mindenki a Ferrarival kezdi az értékelés, kiemelte, még nem lesz könnyű dolguk.

„De ha azt nézzük, hogy Verstappen hogyan teljesített Imolában, azt a srácot abban az autóban nehéz lesz legyőzni. Ha fogadnék, rá tenném.

Leclerc az ütközés miatt akkor nyerhet, ha a csapat rögtön utána azt mondta neki, hogy „nyomd tovább, ne aggódj miatta”. Ha ez megtörtént, akkor van esélye. Egyébként Maxra tennék pénzt, főleg a Miami időjárással.”

Montoya márpedig tudhatja, nemrég szintén Floridában, Sebringben állt rajthoz. Azon a hétvégén pont a viharok miatt le is rövidítették a WEC versenyét.

- Advertisement -

Friss