back to top
vasárnap, június 23, 2024

Mario Andretti: „Herta gyorsabb volt Giovinazzinál és Räikkönennél is”

Dátum:

Megosztás:

Fia, Michael F1-es terveibe avatott be mindenkit egy interjúban Mario Andretti. A meghiúsult Alfa Romeo-, illetve Sauber-csapatvásárlás kapcsán felmerült Colton Herta neve is.

- Reklám -

Régóta ismert az az információ, hogy Michael Andretti csapatot szeretne indítani az F1-ben. Az is nyílt titok volt, hogy amennyiben sikerrel jár, és társulni tud az Alfa Romeóval, illetve az anyaistálló Sauberrel, az autóba Colton Herta ülhetett volna.

- Reklám -

Herta egyébként már a szimulátorba is beült, hogy megfelelően felkészüljön az esetlegesen rá váró megmérettetésre. Erről is beszélt a legidősebb Andretti, Mario egy interjúban David Lang youtuber kérdéseire.

Michael túl korán szállt ki az autóból” – gondolkodott el a különbségeken az ő és fia karrierje kapcsán Mario Andretti. „Ha összehasonlítjuk az én karrieremmel, ő még a visszavonulása idején bőven a csúcson volt. Ő viszont ekkor már jóval inkább csapattulajdonosként látta magát. Ez mindig ott motoszkált a fejében. Az enyémben sose, de ő mindig szerette az autósport üzleti oldalát. Nem is tudom, van-e még ilyen csapat, amely ennyiféle kategóriában jelen van, mint az övé. Ráadásul még a Road to Indy keretein belül tehetségeket is nevelt ki, nem is egyet. Rengeteget hozott ki ebből az évek során.

- Reklám -

A portfólió-bővülés következő lépése az F1 lehet. Miután az Alfa Romeo-üzlet befuccsolt, optimális esetben 2024-ben. Ennek pedig Colton Herta lehetne a versenyzője. „Colton (Herta) annak idején, 15 évesen már Európában versenyzett olyan, manapság stabil F1-es nevek társaságában, mint például Lando Norris. És mindenhol nyert, ahogy nyer most is az Államokban. Nem is elsősorban a stratégiája, hanem a tiszta sebessége miatt.

Colton Herta kapcsán még egy érdekes információt megosztott Mario Andretti. „Amikor náluk voltunk, és Colton beült a szimulátorba, gyorsabb volt nem csak, hogy Giovinazzinál, de még Räikkönennél is. Alig várta mindenki, hogy ténylegesen, élesben is F1-es autóba ülhessen. Ez lehetett volna az abu dhabi teszt.