szerda, április 17, 2024

Idei versenyautót kínálnak eladásra árverésen – tökéletes karácsonyi ajándék

Dátum:

Megosztás:

Bár gyakran régiségek kerülnek a kalapács alá, hogy a gyűjtők rátehessék a kezüket, idén egy olyan autót küldtek árverésre, ami pár hónapja még a versenypályán volt, a Petit Le Mans-on.

- Reklám -

Mivel jövőre az LMDh szabályoknak megfelelő autók veszik át a DPi helyét az IMSA legfelsőbb kategóriájában, amit jövőre Le Mans-nal és az Endurance Világbajnoksággal (WEC) is egyesítenek. Emiatt lehet az, hogy a 2023-ban már nem használható autók már most piacra kerültek.

- Reklám -

A BringATrailer.com-on lehet licitálni az idei bajnoki második autóra, ami drámai körülmények között veszítette el a bajnoki címet Road Atlantán. A 10-es számú Acura ARX-05-öt a Wayne Taylor Racing pilótái, Filipe Albuquerque és Ricky Taylor vezették négy győzelemre idén. Pár futam erejéig pedig ült benne Brendon Hartley, Will Stevens és Alexander Rossi is.

Ez döntött a Petit Le Mans győzelméről

- Reklám -

Mondani sem kell, kilométerekben meg sem közelíti a mai használt autókat (alig 20 ezret számlál), ráadásul ez egy teljesen egyedi darab. Még a Petit Le Mans-on felszedett kisebb sérülés is jár mellé, ennél autentikusabb már nehezen lehet valami. Csak kisebb szerviz kell, és máris újra versenyképes lesz.

Egy hátránya van azonban, az ára. Földi halandók is megtehetik ugyan tétjeiket, viszont a licit már így is 400 ezer dollár, avagy cirka 150 millió forint körül jár. Az árverés december 23-án zárul, így karácsonyra éppen új gazdára lel majd az autó.