back to top
péntek, június 21, 2024

Herta válthatja a szenvedő Ricciardót a McLarennél

Dátum:

Megosztás:

A McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown elárulta, hogy a csapat dolgozik azon, hogy minél előbb lehetőséget adjon Colton Hertának.

- Reklám -

Ricciardónak nem volt könnyű dolga, mióta a McLarenhez érkezett, hiszen annak ellenére, hogy tavaly megszerezte 2012 óta a csapat első futamgyőzelmét, Lando Norris a versenyek többségén könnyedén előtte végzett.

- Reklám -

Herta néhány hete egy csipkelődő megjegyzésben elárulta, hogy reméli, Norris többször is megveri majd ausztrál kollégáját, hogy megnyissa előtte a Forma-1 ajtaját.

Ha Ricciardo jól teljesít, akkor valószínűleg nem lesz erre lehetőségem, de remélhetőleg Lando egy kicsit jobban szétrúgja a seggét, és az megnyithatja előttem az utat”mondta, majd tisztázta, hogy nem kíván rosszat a 32 éves versenyzőnek.

- Reklám -

Nyilvánvalóan soha nem kívánnék rosszat senkinek. Nem imádkozom a bukásáért. Ha jól teljesít, nagyszerű neki – megérdemli a helyet.”

A sajtó szerint már idén jöhet Herta Ricciardo helyére

Mivel a Forma-1 kezd szélesebb demográfiai rétegeket kiszolgálni, Stefano Domenicali vezérigazgató azt sugallta, hogy szívesen látna egy amerikai pilótát a sportágba, feltéve, hogy az illető rendelkezik a megfelelő sebességgel.

Joe Saward újságíró pedig legutóbbi blog bejegyzésében azt sugallta, hogy elképzelhető, hogy a McLaren lecseréli Ricciardót, mielőtt jelenlegi szerződése 2023 végén lejár.

Daniel Ricciardo egy kicsit elveszettnek tűnik a McLarennél, és továbbra is arról szólnak a pletykák, hogy 2024-ben (ha nem korábban) Daniel helyére Colton Herta kerül, az amerikai, aki Zak Brown szerint megnyithatja a Forma-1 kapuit a vállalati Amerika előtt” – írta Saward.

Meg kell majd néznünk, hogy Hertában minden megvan-e, ami egy F1-es sztárhoz szükséges, de úgy tűnik, a sebességgel nem lesz gond.

Zak Brown elárulta, hogy a brit csapatnak van egy terve Herta számára, de nem részletezte, hogy ez magában foglalja-e Ricciardo szerződésének idő előtti felbontását.

Igen, most már van egy tervünk, amit Colton számára” – mondta Brown a RACER-nek.

Ez (a McLaren csapatfőnökén) Andreas Seidl-en múlik, hogy ezt kifelé kommunikálja, amikor készen áll rá. De igen, van tervünk.

Ugyanakkor Brown kijelentette, hogy jelenleg Herta számára nincs hely, és megerősítette, hogy a csapat szándékában áll Ricciardo szerződésének végéig kitartani.

Jelenleg nincs szabad helyünk. Landónak nagyon hosszú távú szerződése van [2025-ig], szóval az az ülés már eldőlt, és természetesen Daniellel is számolunk.