szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapAutomobilAz 50-es évek életérzését hozza el ez a FANTASZTIKUS kabrió

Az 50-es évek életérzését hozza el ez a FANTASZTIKUS kabrió

- Hirdetés -

1953-ban a Buick az 50. évfordulóját ünnepelte, a marketingkampány középpontjában pedig főszereplőnk, a Skylark Cabrio állt.

Érdekes, hogy nem kell igazi Skylark-rajongónak lenni ahhoz, hogy az ember élvezze ezt a Buick-sorozatot.

- Hirdetés -

Az 1953 és 1998 között gyártott modell folyamatosan változott, és végig a vásárlók igényeit tartotta szem előtt – írja az Auto Evolution.

Van azonban legalább egy klasszikus/modern autókereskedés, amely úgy érzi, hogy az eredeti 1953-as Skylark Convertible modellel soha nem lehet hibázni.

- Hirdetés -

Ez a kabrió egy letűnt korszakot idéz meg, magabiztossággal, érzékenységgel és – mindenekelőtt – (az akkori időkben) fantasztikus felszereltséggel.

Ez az autó egy 1953-as Buick Skylark Convertible, amelyet elegáns színekbe öltöztettek, a belső tér pedig “fekete szövetből készült, elektromosan működtethető kabriótető” alá bújtatott.

Minden – kívülről és belülről egyaránt – igazi ötvenes évekbeli hangulatról árulkodik, és a rengeteg részlettel és bizonyítékkal nem fogunk vitatkozni.

Ráadásul a motorháztető alatt egy 322ci-es Fireball V8-as motor lakik, amely fénykorában a kornak megfelelő, masszív 188 lóerőt tudott leadni.

Most már csak “a megfelelő türkizkék motorblokk és szelepfedél-festék” jelzi, hogy minden rendben van és eredeti.

Az észak-amerikai piacon való létezésének nagy részében a Buickot prémium autómárkaként forgalmazták, amely a GM átlagos autói fölött, de a Cadillac zászlóshajó luxusmárkája alatt értékesített luxusjárműveket.

Az autó egyébként bárki által megvehető, azonban borsos árat kell fizetni érte, hiszen 99 900 dollárért került eladósorra, ami átszámítva 35 689 075 Ft.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss