szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapCautionHerta belekóstolhatott az F1 világába Miamiban

Herta belekóstolhatott az F1 világába Miamiban

- Hirdetés -

Az IndyCar sztárpilótája Colton Herta a McLaren család tagjaként belülről láthatta, hogy miként zajlik egy Formula 1-es hétvége az elejétől a végéig.

A paddockba való belépéskor készült fotóktól, egészen a mérnöki eligazításokon való részvételig tapasztalhatta meg saját bőrén Herta, hogy milyen az F1 világa.

- Hirdetés -

Nagyon szórakoztató volt, de egy versenyző számára mindig a legrosszabb érzés a világon, ha kilátogat egy pályára, de nem ülhet az autóba.” – mondta Herta a RACER-nek.

Nyilvánvaló, hogy a McLarenhez fűződő kötelékeim révén sokkal többet tapasztalhattam, és még soha nem voltam ilyen helyzetben, ahol tényleg mindent láthattam, és megnézhettem az összes adatot a versenyzőkről, a nyomvonalakat és azt, hogy hogyan csinálják a dolgokat. Nagyon érdekes volt. Sokat tanultam.

- Hirdetés -

A négyautós Andretti Autosport csapatánál Herta megszokta, hogy az összes versenyzővel és mérnökkel együtt, egy nagy összejövetel keretében tartanak eligazítást. Bár az autó, a technológia és a költségvetés is nagyban különbözik, Colton Herta érdekes dolgot vélt felfedezni a McLaren versenycsapatának belső működésében.

Az volt a meglepő, hogy amit ők csinálnak, az ugyanaz, mint amit mi csinálunk” – mondta.

Semmi olyat nem láttam, ami igazán különbözött volna attól, ahogy mi végezzük a dolgokat, csak sokkal több emberük van, mert nekik sokkal több minden miatt kell aggódniuk, ami miatt nekünk nem. Az ő autóikban annyira sok különböző dolgot lehet megváltoztatni, rengeteg érzékelőt és számítógépet kell karbantartani, míg a mi versenygépeinkben ezek többségében előre specifikáltak. A működés szempontjából, amikor a csapat összejön egy etap után, meglepő volt látni, hogy mennyire hasonlóan zajlanak az események.

Mindenki nagyon nyitott volt arra, hogy ott legyek, és sok jó dolgot elmagyaráztak. Fantasztikus volt látni, hogyan működik minden.

Colton Herta
Colton Herta | Fotó: Penske Entertainment: Joe Skibinski

Akadt teendő bőven Herta számára

Miközben Colton Herta a McLarenes kötelezettségeivel és a 26-os Hondával kapcsolatban az IndyCar szponzoraihoz fűződő különböző eseményekkel volt elfoglalva, csapattulajdonosát, Michael Andrettit több F1-es vezetővel látták találkozni. Michael Andretti látogatásai feltehetőleg a csapat 2024-ben való F1-es csatlakozására való törekvés részeként zajlottak.

Vele (Michael Andretti-vel) laktam a Miamiban található lakásában, aztán amikor a pályára értünk, a Gainbridge-től (Colton Herta és az Andretti Autosport szponzora az IndyCar-ban) elég nagy létszámban voltak jelen partnerek, és volt ott egy lakosztályuk is.” – magyarázta Herta.

Szóval ugráltam a paddockból, hogy felmenjek oda, és mindenkivel együtt lógjak. Igazából sok emberrel összefutottam. A versenyzői oldalról találkozhattam Daniel Ricciardóval, aki igazán társaságkedvelő és kedves srác. Nyilvánvalóan sokat beszélgettem Landóval is, már rég nem láttam őt. Beszéltem Mike Krackkal, akit még a BMW-nél töltött időből ismerek, jó volt őt látni, de beszéltem Vettellel is, akit a Race of Championsból ismerek. Remek volt mindenkivel találkozni.

- Advertisement -

Friss