back to top
vasárnap, június 16, 2024

Legendás név tér vissza a Pikes Peak-re

Dátum:

Megosztás:

A Brumos ikonikus festése visszatér a versenyzés világába, méghozzá a 2022-es Pikes Peak International Hill Climb júliusi versenyén.

- Reklám -

David Donohue egy Porsche GT2 RS Clubsport volánja mögött ül majd, amelyet a híres Brumos 59 vörös, fehér és kék festés fog díszíteni, ezzel a márka 2013 óta először tér vissza a versenyzésbe.

- Reklám -

A Brumosnak való versenyzés karrierem egyik csúcspontja volt, amelyre büszkén tekintek vissza” – mondta Donohue. „Hatalmas megtiszteltetés, hogy szerepet játszhatok abban, hogy az 59-es rajtszámot visszahozzuk egy ilyen különleges versenyre és annak mérföldkőnek számító futamára.

Donohue visszatérése a Brumoshoz egy újabb fejezetet ír közös történelmükben. A Pikes Peak lesz a százhuszadik versenye a csapat színeiben, pályafutása során pedig 2009-ben megnyerte a Daytonai 24 órás versenyét is.

- Reklám -

Az istálló ezen kívül 1973-ban, 1975-ben és 1978-ban nyerte meg még a legendás versenyt.

Miután a csapat 2013-ban megszűnt, a jacksonville-i székhelyű kereskedést 2016-ban eladták, és átadták helyét a Brumos Collectionnek, amely 2020-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

A gyűjtemény egy 35 000 négyzetméteres interaktív élmény, amely „tisztelgés az autóipari innováció történelme és jelentősége előtt, az IndyCar-tól a Brumos és a Porsche dominanciájának ünnepléséig”.

Amikor 2020-ban megnyitottuk a gyűjteményünket, megkérdezték tőlem, hogy fogunk-e valaha is újra versenyezni” – mondta Dano Davis, a Brumos Collection alapítója.

Mindössze két évvel később – és egy globális világjárvány után – egy mesés, történelmi versenyen indulunk. A kollekciótól a pályáig, az ikonikus 59-es most újra repülni fog.