kedd, április 16, 2024

A gyorsulási versenyek királykategóriájában folytathatja a motoros legenda

Dátum:

Megosztás:

Korábban már több géposztályban – többek között a NASCAR-ban – is kipróbálta magát Travis Pastrana, és most jöhetnek a gyorsulási versenyek.

- Reklám -

Travis Pastrana következő kalandja az NHRA-ba vezethet.

- Reklám -

Az NHRA Top Fuel versenyzője, Alex Laughlin hétfőn adja át autójának „kulcsát” a korábbi motorcross bajnok Pastranának, aki a Charlotte Motor Speedway zMAX Dragway pályáján tesztel majd.

Laughlin ezt szerda este jelentette be az Instagramon egy grafikával, amelynek címe: „Travis Pastrana tesztel, hogy megszerezze a Top Fuel licenszet.

- Reklám -

Már több mint egy éve dolgozom ezen, és végre összejön! Mindig próbálok valami mókásat és mást csinálni” – írta Laughlin.

Pastrana 2000-ben nyerte meg az amerikai motorcross bajnokságot, majd 2001-ben már a supercross bajnoka lett, így elmondható, hogy nem ismeretlen számára a motorsport.

Nem csak két keréken, de négy keréken is van tapasztalata, többek között a NASCAR (Xfinity és Camping World Truck Series), és a raliversenyzés terén is. Ő a Nitro Rallycross sorozat egyik fejlesztő versenyzője.

Pastrana bajnokságokat és aranyérmeket nyert a profi sportágakban, miközben új élményekkel is karriert futott be.

A 38 éves versenyző nem fél semmitől, ez a mentalitás a „Nitro Circus” platformon is megmutatkozik, hiszen Pastrana és barátai folyamatosan új mutatványokat próbálnak ki.

Az NHRA Camping World Drag Racing Series ezen a hétvégén a zMAX Dragwayen rendezi meg az NHRA Countdown to the Championship második fordulóját.

Mi az a „Top Fuel” kategória a gyorsulási versenyeken?

A világ leggyorsabb gépei közé tartozó, 7000 lóerős Top Fuel dragstereket gyakran nevezik a „sportág királyainak”, és nem véletlenül.

Képesek 4,4 másodperc alatt megtenni a negyed mérföldet több mint 330 mérföld/órás sebességgel.

A híres Chrysler Hemi motor 8200 köbcentiméteres, feltöltött és befecskendezett üzemanyaggal működő adaptációja hajtja a Top Fuel dragstereket, amelyek akár 15 gallon nitrometán üzemanyagot is képesek elégetni egyetlen negyedmérföldes futam alatt.

A krómozott acélcsövekből és szénszálas kompozitból készült Top Fuel autók 7,6 méter hosszúak, és versenykész állapotban 1021 kilógrammot nyomnak.