back to top
vasárnap, május 19, 2024

Egy Corvette majdnem 2 millió dollár segélyt hozott Ukrajnának

Dátum:

Megosztás:

1993-ban Mark Pieloch vásárolt egy sárga Chevrolet Corvette Indianapolis 500 Pace Car-al kezdte, ma az egyik legnagyobb múzeum tulaja.

- Reklám -

Pieloch felesége, Tetiana aggódik rokonai és barátai biztonságáért az orosz bombázások alatt szülőhelyén, Harkivban, Ukrajna második legnagyobb városában.

- Reklám -

Pieloch a West Palm Beach-i Barrett-Jackson árverésen adományozta el 1986-os sárga Corvette-jét – amelynek kilométeróráján mindössze 15 000 kilométer állt -, hogy pénzt gyűjtsön az ukrán humanitárius segélyszervezeteknek.

Ezen kívül még egy 2009-es Ford Shelby GT500 Super Snake is árverésre került, együtt a két autó pedig közel 1 millió dollárért kelt el. Végül 1,76 millió dollárt sikerült összegyűjteni a Samaritan’s Purse, egy felekezeten kívüli keresztény nonprofit szervezeten keresztül az ukrajnai segélyek számára.

- Reklám -

Amikor megláttam az 1 millió dollárt az árverésen, teljesen megdöbbentem” – emlékezett vissza Pieloch, miután visszatért a Space Coastra Dél-Floridából.

Az összes további adomány ugyanilyen sokkoló volt” – mondta Pieloch.

A Corvette-et és a Mustangot 1 millió dolláros csomagban vásárolta meg Rick Hendrick, a NASCAR Hendrick Motorsports tulajdonosa.

A jelenlévő adományozók további 760 000 dollárt ajánlottak fel, így az ukrajnai segélyek összege 1,76 millió dollárra emelkedett. Pielochék ebből az összegből 100 000 dollárral járultak hozzá.

Az árverés egyszerűen elképesztő volt. Azt mondanám, hogy ez volt életem egyik legjobb napja” – mondta Mark Pieloch.

Nagyon kevés olyan dolog van, ami ilyen napot ad az ember életében” – mondta Pieloch.

Az, hogy ennyi pénzt tudtunk összegyűjteni ebből a jótékonysági szempontból, egyszerűen megdöbbentő volt” – mondta.