szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapAutomobil2,5 millióért bárki megveheti ezt az 1988-es Jaguar XJR-9-et

2,5 millióért bárki megveheti ezt az 1988-es Jaguar XJR-9-et

- Hirdetés -

Az RM Sotheby’s által árult versenyautó megnyerte a 24 órás daytonai versenyt, amely segített a Jaguart a versenyzés csúcsára juttatni.

Nem gyakran kerül kalapács alá egy ilyen pedigrével rendelkező versenyautó. Még ritkább egy olyan versenyautó, amely megnyerte a világ egyik legrangosabb versenyét.

- Hirdetés -

Az RM Sotheby’s azonban a valaha készült egyik legfigyelemreméltóbb és legrangosabb sportkocsi eladására készül – írja a Hotcars.com.

Most éppen egy 1988-as Jaguar XJR-9-es, TWR-J12C-388-as alvázszámú, 1988-as Jaguar XJR-9 szerepel a listájukon.

- Hirdetés -

Ez az XJR-9 az, amelyik megnyerte az 1990-es Daytona-i 24 órás versenyt, és a Jaguart visszavitte a sportautóversenyzés csúcsára.

Ennek a legendás versenyautónak a motorházteteje alatt egy 6,0 literes, szívó V12-es motor található, amely hozzájárult ahhoz, hogy ez az autó 240 mérföld/órás végsebességre gyorsuljon, ami a daytonai padka körül rendkívül hasznos lehetett.

A 388-as alváz az 1988-as szezonban kezdte meg életét, és bár nem nyert futamot, megteremtette az alapot ahhoz, hogy a Jaguar gépezete ismét versenygyőztes legyen a sportautókban

Az autó az 1989-es szezonban több dobogós helyezést ért el, majd az 1990-es Daytona-i 24 órás versenyen a Jaguar egy mesés 1-2. helyezést ért el.

Az RM Sotheby’s szerint ez az autó potenciálisan 2,4 millió euróért mehet el, ami átszámítva kicsivel kevesebb, mint 1 milliárd forint. Így aki ezt az autót szeretné megvásárolni, az biztosan nem fogja olcsón megtenni.

Viszont a Jaguar hosszú történelmének egyik legcsodálatosabb autójának lesz a tulajdonosa.

És annak ellenére, hogy egy hatalmas V12-es motort hordoz a motorháztető alatt, ez az autó alig 900 kg-ot nyom, köszönhetően a kevlár és szénszálas szerkezetnek.

Ez egy művészeti alkotás, amely még a versenypályán is képes show-t rendezni.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss