kedd, április 30, 2024

Az IMSA visszatér Kanadába

Dátum:

Megosztás:

A liga megerősítette, hogy a Canadian Tire Motorsport Park-ban a COVID korlátozások ellenére, a tervek szerint megtartják a hétvégét július 1-3. között.

- Reklám -

Az engedélyező testület csütörtökön jelentette be az eseményre vonatkozó információkat és adta át az utazási dokumentumokat az IMSA versenyzőknek, ami a sorozat első útja lesz a határtól északra a járvány kitörése óta.

- Reklám -

A világméretű COVID-19 világjárvány miatti kétéves szünet után az IMSA izgatottan megerősíti, hogy 2022. július 1-3. között visszatér a Canadian Tire Motorsport Parkba” – írta John Doonan, az IMSA elnöke a versenyzőknek küldött levélben.

Az Ontarioba tett nyári látogatásunk az IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokság egyik alapkövévé vált, és az idei kiírásában az IMSA Michelin Pilot Challenge és az IMSA Prototype Challenge is csatlakozik a mezőnyhöz.

- Reklám -

Kanada jelenlegi szabályai szerint az országba belépő személyeknek teljes körű oltással kell rendelkezniük, legalább két adag, a kormány által elfogadott COVID-19 vakcinával, két elfogadott vakcina keverékével vagy legalább egy adag Janssen/Johnson & Johnson vakcinával.

Ezenkívül az Egyesült Államok jelenleg megköveteli, hogy a Kanadából légi úton érkező utasok az USA-ba induló járatuk indulásától számított egy napon belül negatív COVID-19 tesztet – antigén vagy PCR – igazoló dokumentummal rendelkezzenek.

Doonan levelében azt írta, hogy azok a csapatok, amelyek úgy döntenek, hogy nem vesznek részt a Canadian Tire Motorsport Park versenyen, továbbra is jogosultak maradnak az év végi pénzdíjra, de nem kapják vissza a nevezési díjakat, ha teljes szezonra szóló prémium nevezőként regisztráltak.

Nem tudni pontosan, hogy az IMSA paddock hány százaléka oltatlan jelenleg, bár a számuk vélhetően csekély.