back to top
kedd, április 30, 2024

Csapattársként indul Massa és Glock a brazil Stock Car-bajnokságban

Dátum:

Megosztás:

Timo Glock volt a kulcsszereplője annak a bizonyos 2008-as Brazil Nagydíjnak, amikor Felipe Massa már beérkezése után bukta a vb-címet. Most csapattársak lesznek a brazil Stock Car-bajnokságban.

- Reklám -

2008-ban, a Brazil Nagydíj leintésekor Felipe Massa úgy haladt át futamgyőztesként a célvonalon, hogy abban a pillanatban világbajnok volt. Néhány pillanattal később viszont Lewis Hamilton megelőzte a vizes pályán száraz gumikkal poroszkáló Timo Glockot. Hamilton ezzel feljött ötödiknek, ezzel pedig végül őt koronázták világbajnokká, pályafutása során először.

- Reklám -

Maga Glock erről nemrég úgy beszélt, hogy mind a mai napig felróják neki azt a vb-címet eldöntő utolsó métereket, miközben a németnek saját elmondása szerint fogalma sem volt, hogy ezzel beleszól a vb-csatába. Felipe Massa sem haragszik Glockra – miért is tenné?

Sosem volt semmi problémám Timóval” – szögezi le Massa. „Elvégre nem hinném, hogy bármit szándékosan tett volna. Bárki, aki kicsit is ért a motorsporthoz, tudja, hogy ott semmit nem tehetett volna másként.

- Reklám -

A történteket évekkel később felelevenítették egy közös interjúban is, aminek összeölelkezés lett a vége. A furcsa barátságot most új szintre emelik, Massa ötletéből, ugyanis a brazil Stock Car Pro Series hagyományos interlagosi szezonnyitóján egy csapatban versenyezhetnek.

Tavaly jutott eszembe ez az ötlet, még amikor találkoztunk a Brazil Nagydíjon” – mondja Massa. „Amikor ezt felvetettem a szponzoraimnak, ők is rögtön támogatták. Amellett pedig, hogy mit jelent ez a párosítás a múlt fényében, nyilván szeretnénk pozitív eredményt is elérni. Kapcsolatban is vagyok vele, osztom meg vele folyamatosan a szükséges információkat.

A Massa által kínált lehetőségre nagyon gyorsan rácsapott Timo Glock is. „Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hogy Felipe társa lehetek. Követem a Stock Car-bajnokságot, és láttam, hogy elég nehezen vezethető autók, de Felipe küldött már fedélzeti kamerás felvételeket, hogy megérthessem kicsit az autót. Jó móka lesz, mert vannak nagy nevek a bajnokságban és akik ugyan kisebbek, de nagyon gyorsak. Remélem, én is gyors tudok majd lenni.

Nagy nevek a mezőnyben

2018-ban már maga Felipe Massa is szerepelt a brazil Stock Car-bajnokság mezőnyében. Tavaly is ott volt, a szezont a huszonnegyedik helyen zárta. Legjobb eredménye egy hetedik hely volt.

Szintén a Stock Car-bajnokságban versenyez a túraautózás világában jól ismert Carlos „Cacá” Bueno, vagy éppen az ex-Forma-1-es versenyzők közül Massa mellett Rubens Barrichello, Ricardo Zonta, Nelson Piquet Jr. Az IndyCar braziljai, így Tony Kanaan és Pietro Fittipaldi is feltűntek a szezon bizonyos versenyein.