back to top
kedd, április 30, 2024

Briscoe szerint túl sok a megtorlás a NASCAR-ban

Dátum:

Megosztás:

Kedden a NASCAR eltiltotta Bubba Wallace-t, amiért revansot vett Kyle Larsonon, Briscoe szerint ez jó döntés volt.

- Reklám -

A NASCAR-nak az idei szezonban már többször is meg kellett küzdenie azzal, hogy a versenyzők megtorolták a versenyeken történt incidenseket, amelyek során úgy érezték, hogy igazságtalanság érte őket.

- Reklám -

A körülmények változatosak voltak, és magukban foglalták a versenyek utáni fizikai összetűzéseket, sárga alatti ütközéséket, és a pályán, nagy sebességnél történő revansokat.

Briscoe, aki egyike a 2022-es sorozat bajnoki címéért küzdő utolsó nyolc versenyzőnek, úgy gondolja, hogy a NASCAR úgy döntött, eleget látott.

- Reklám -

Nem hiszem, hogy valaha is szándékosan összetörtem volna bárkit is, szóval nem hiszem, hogy aggódnom kellene a következmények miatt, de határozottan úgy gondolom, hogy a büntetéseknek szigorúnak kell lenniük” – mondta Briscoe.

Úgy érzem, hogy az elmúlt néhány évben ez egy kicsit kicsúszott a kezünkből, mert szerintem a srácok kényelmesen érezték magukat, hogy bizonyos dolgokat megtehetnek, és tudják, hogy valószínűleg nem lesz komoly következménye.

A NASCAR megpróbálja visszaszerezni az irányítást, amire szerintem valószínűleg szükség is van, mert a helyzet kicsúszott a kezükből.

Ezzel Briscoe csapattársa, Kevin Harvick is egyetértett, aki a hét közepén twitter bejegyzésben írta le a véleményét a dolgokról.

Többször én is elkövettem ilyen dolgokat, de mindig ott volt Mike Helton (a NASCAR korábbi mindenható vezetője, aki az évek alatt egyre feljebb lépett a NASCAR ranglétráján, és immáron a versenyekkel kapcsolatos ügyekkel nem foglalkozik – a szerk.), aki móresre tanított amikor hülyeséget csináltam. Úgy gondolom, hogy ilyen szigorú bíráskodásra lenne szükség a NASCAR-ban.”