kedd, április 30, 2024

Raikkonen főnöke Ricciardo-t is a NASCAR-ba csábítaná

Dátum:

Megosztás:

Justin Marks óriási tettet hajtott végre, amikor a NASCAR-ba hozta Kimi Raikkonent, most pedig Ricciardora vetette ki a hálóját.

- Reklám -

A NASCAR az elmúlt években bimbózó kapcsolatot alakított ki az F1-gyel, és a Project 91-nek nagy érdemei vannak ebben. Nos, ez a kapcsolat még tovább erősödhet, hiszen arról szólnak a hírek, hogy Daniel Ricciardo esetleg a NASCAR-ba tarthat.

- Reklám -

A Project 91 célja, hogy különböző motorsport kategóriákból világklasszis pilótákat csábítson át a NASCAR-ba. Ez idén már meg is történt, hiszen a 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Raikkonen be is mutatkozott a Watkins Gleni futamon.

Daniel Ricciardo esetleges bemutatkozása még inkább feldobná a programot és a sportágat is, tekintve az F1 globális követőit és az ausztrál versenyző rajongóit.

- Reklám -

Ricciardonak jelenleg nincs szerződése az F1 2023-as szezonjára, miután a McLaren közös megegyezéssel felbontotta vele a meglévő kontraktusát. Az F1-es csapatoktól eddig nem kapott vonzó ajánlatot, az USA-ból pedig egyelőre csak az IndyCar csapatok mutattak iránta érdeklődést.

Most viszont Justin Marks, a Trackhouse Racing főnöke elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az ausztrál versenyzővel.

„Daniel (Ricciardo) tudja, hogy beültetnénk őt a Project 91-es autóba, és tisztában van vele, hogy nagy az érdeklődés a mi oldalunkról, azonban neki is, illetve nekünk is meg kell várnunk, hogy kap-e F1-es ajánlatot majd”

mondta Marks.

A 33 éves ausztrál egyelőre kapaszkodik az utolsó reménysugárba, hogy kap még lehetőséget a Forma-1-ben, ennek esélye azonban egyre kisebbnek tűnik.