kedd, április 30, 2024

Hamlin szerint Räikkönen csak a reklám miatt van itt, esélye nem lesz

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin eléggé lekezelően beszélt Kimi Räikkönen hétvégi esélyeiről, mondván reklámnak elég jó, hogy itt van, de vizet nem fog zavarni.

- Reklám -

Kimi Räikkönen, 2007 F1-es bajnoka, becenevén „A Jégember”, most vasárnap debütál a Cup Series-ben Watkins Glenben.

- Reklám -

A korábbi F1-bajnok a Trackhouse Racing új nemzetközi versenyzői programjának részeként fog versenyezni.

A Fox NASCAR riportere, Bob Pockrass megosztott egy klipet a Twitteren, amelyben Denny Hamlin nyilatkozik Räikkönen lehetséges esélyeiről.

- Reklám -

Hamlin Pockrass kérdésére elmondta:

„Ez egy nagyon jó lehetőség számára, és a Trackhouse számára, de azt gondolom, hogy szóba sem jöhet az, hogy a győzelemért harcoljon”

jelentette ki Hamlin.

Időbe fog telni, mire megszokja ezt az autót. Ha megnézzük a sportág történelmét, bárki jött ide már motorsport szakágból, idő kellett neki az adaptálódáshoz. Sok-sok idő. Talán az egyetlen anomália Tony Stewart volt. Montoyának is idő kellett.

Hamlin arra is utalt, hogy az egész NASCAR mezőny sokkal kompetitívebb az épített pályákon.

Mindenki nagyon jól megy az épített pályákon. Annyi adat, és annyi eszköz áll a rendelkezésünkre, hogy drámaian megnövekedett a tudásszint ilyen tekintetben.

Persze, ez egy jó reklám a sportunknak, de nem nagyon fogjuk mi, teljes munkaidős versenyzők észrevenni, hogy ott van a mezőnyben.

Nem Kimi Räikkönen lesz az egyetlen motorsport háttérrel rendelkező versenyző a Cup Series mezőnyében Watkins Glenen, hiszen ott lesz a volt F1-es versenyző Daniil Kvyat, valamint a Le Mans-i 24 órás korábbi győztese, Mike Rockenfeller is.