kedd, április 30, 2024

Rosenqvist nem hiszi, hogy egy győzelem megváltoztatná jövőjét

Dátum:

Megosztás:

Felix Rosenqvist nem számít arra, hogy egy győzelem megváltoztatná McLarenes jövőjét, és főnökének, Zak Brown-nak terveit.

- Reklám -

Alig néhány héttel azután, hogy Torontóban harmadik lett, Rosenqvist meggyőző pole pozíciót szerzett az Indianapolis Motor Speedwayen, és csak egy mechanikai probléma akadályozta meg, hogy az Arrow McLaren SP versenyzője harcba szálljon a győzelemért.

- Reklám -

Bár a 30 éves svéd 2023-ra aláírt a McLarennél, egyelőre azonban még nem közölték vele, hogy melyik sorozatban fog versenyezni.

Miközben a McLaren jövőre kettőről három teljes munkaidős versenyzőre bővíti az Arrow McLaren SP IndyCar-csapatot, és szerződtette a Pato O’Wardot és az Andretti Autosport jelenlegi pilótáját, Alexander Rossit, a harmadik helyről még nem döntöttek.

- Reklám -

A McLaren leszerződtette az IndyCar címvédőjét, Alex Palou-t, és bár utóbbi célja a Forma-1, amíg nem lesz szabad hely, ő az egyik legkézenfekvőbb választás a harmadik AMSP-ülésre.

A kanadai dobogós helyezése után Rosenqvist így nyilatkozott: „Remélem, ez a hétvége ráveszi Zak-et, hogy megfontoljon néhány dolgot.”

Nos, úgy tűnik, hogy most sok más dolgon kell gondolkodnia” – mondta Rosenqvist. „Igen, sosem árt, igaz, ha jól mész, ha teljesítesz. Azt hiszem, ha megvan a tempód, az mindig jó dolog.

A beszélgetéseinkből kiderült, hogy az IndyCar-csapatban maradás nem igazán azon múlik, hogy gyors vagyok-e vagy sem.

Hogy szerintem ezek az eredmények számítanak-e majd, hogy maradok-e vagy sem? Nem hiszem. Úgy értem, szerintem minden alkalommal segít, amikor bizonyíthatok. A versenyzésben mindig olyan jó vagy, mint az utolsó eredményed, és ez még mindig igaz az ilyen helyzetekre is.

Csak arra fókuszálok, hogy futamgyőzelmeket szerezzek, és ennyi.