hétfő, augusztus 15, 2022
INDY - 🇨🇦 Toronto
INDY - 🇺🇸 Iowa 1
INDY - 🇺🇸 Iowa 2
INDY - 🇺🇸 Indy Road Course
INDY - 🇺🇸 Nashville
INDY - 🇺🇸 Gateway
NASCAR – 🇺🇸 New Hampshire
NASCAR - 🇺🇸 Pocono
NASCAR - 🇺🇸 Indianapolis
NASCAR - 🇺🇸 Michigan
NASCAR - 🇺🇸 Richmond
NASCAR - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇺🇸 Virginia Intl. Raceway
KezdőlapIndyCarRossi autója megbukott a technikai ellenőrzésen, olcsón megúszta

Rossi autója megbukott a technikai ellenőrzésen, olcsón megúszta

- Hirdetés -

Az IndyCar nyilvánosságra hozta, hogy Alexander Rossi győztes autóján két szabálysértést is megállapítottak az indianapolisi verseny után.

Rossi a 85 körből 44-et vezetett, és ezzel megszerezte pályafutása nyolcadik IndyCar-győzelmét, és több mint három év után az elsőt.

- Hirdetés -

A múlt szombati futam utáni technikai ellenőrzést követően azonban kiderült, hogy a 27-es rajtszámú Andretti Autosport-Honda az IndyCar szabályzata által nem megengedett módon érte el a minimális súlyt.

A 14.4.1.1.-es szabály kimondja, hogy a minimális súlyba a versenyre kész állapotban lévő autónak kell beletartoznia, kivéve a versenyző, a versenyzővel egyenértékű súly, az üzemanyag és az italos palackok tartalmát. A 14.4.1.1.1. szabály kimondja, hogy a minimális súly az országúti/utcai pályás versenyeken 771 kg.

- Hirdetés -

“Sportszakmai szempontból az autó megfelelt a minimális követelményeknek” – mondta Jay Frye, az IndyCar elnöke. “Technikai szempontból az a mód, ahogyan [az Andretti Autosport] elérte a súlyt, nem megengedett.

A minimális súly teljesítéséhez az italos üveget és annak tartalmát az autó ballasztjaként használták, ami nem megengedett, és ezért is bírságolták és büntették meg a csapatot.

Ennek következtében az IndyCar 25 000 dollárra büntette az Andretti Autosportot, és 20 pontot levontak az amerikai versenyzőtől.

Ezzel Rossi pontszáma 298-ról 278-ra csökkent – így a lemaradása a bajnokságot vezető Will Powerrel, a Team Penske-Chevrolet versenyzőjével szemben 153 pont, és már csak négy forduló van hátra.

Ez azt is jelenti, hogy Rossi a kilencedikről a 11. helyre csúszik vissza a bajnokságban.

Bár az IndyCar közölte, hogy “a tagok fellebezhetnek a büntetések kiszabása ellen, amelyeket az NTT IndyCar Series szabálykönyvének felülvizsgálati és fellebbezési eljárásai részleteznek”, Rob Edwards, a csapat COO-ja arról tájékoztatta a Motorsport.com-ot, hogy az Andretti Autosport elfogadja a büntetést. és tiszteletben tartja a széria döntését.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss