kedd, április 30, 2024

Hamarosan bejelentésre kerülhet a NASCAR 2023-as naptára

Dátum:

Megosztás:

Az NBC Sports információ szerint a NASCAR 6-8 héten belül nyilvánosságra hozhatja a 2023-as Cup Racing naptárat.

- Reklám -

Steve O’Donnell, a NASCAR operatív igazgatója szerdán a SiriusXM NASCAR Radio „The Morning Drive” című műsorában nyilatkozott.

- Reklám -

Dolgozunk néhány izgalmas dolgon” – mondta O’Donnell a jövő évi menetrenddel kapcsolatban.

Remélhetőleg a következő hat-nyolc hétben be tudunk jelenteni valamit, hogy hol fogunk tartani, és aztán már indulhatunk is a 2023-as évre, és aztán pedig onnan tovább fejlődünk a 2024-es évre és az azt követő időszakra.

- Reklám -

O’Donnell elmondta, hogy a következő szezonra „egy nagy eseményt” is be tudnak iktatni a NASCAR menetrendbe, de részleteket nem árult el.

O’Donnell elmondta, hogy a sorozat illetékesei hallották a nézők megjegyzéseit, miszerint rotálni kellene az All-Star verseny helszínét, amelyet az elmúlt két évben a Texas Motor Speedwayen rendeztek.

Nagyobb figyelmet fordítunk erre” – mondta a NASCAR operatív igazgatója. „Szóval ez mindenképpen olyasmi, amiről tárgyalunk (a Speedway Motorsporttal).”

A következő szezon három időpontja már ismert:

  • A Busch Light Clash visszatér a Los Angeles Memorial Coliseumba február 5-én.
  • A Daytona 500 február 19-én lesz.
  • A szezon ismét a Phoenix Raceway-en ér véget. A Cup bajnoki futamát november 5-én rendezik.

Annyi biztos, hogy a NASCAR az utóbbi években folyamatosan faragta, és próbálta javítani a versenynaptárát. A tavalyi szezonban Road America megérkezésével egyel több épített, valamint a WWTR idei naptárba illesztésével egyel több rövid ovál érkezett a menetrendbe.

Ehhez kapcsolódnak majd a Next Gen autókkal kapcsolatos idei tapasztalatok is, így mindenképp érdemes lesz látni, hogy miként fog kinézni a NASCAR Cup Series 2023-as versenynaptára.