kedd, április 30, 2024

Hatalmas hűtőnyílással mutatkozott be a BMW LMDh autója

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA jövőre bemutatkozó GTP kategóriájának következő szereplője is lerántotta a leplet, ezúttal a BMW közölt újabb képeket autójáról.

- Reklám -

Az M Hybrid V8 névre keresztelt autó 2023-ban az Acura a Cadillac és a Porsche autóival fog megmérettetni, míg a Lamborghini egy évvel később csatlakozik majd hozzájuk.

- Reklám -

A bajorok ekkor már Le Mans-ban is indítanák az autót, arról azonban nem nyilatkoztak, hogy a világbajnokság teljes szezonjában akarnak-e indulni, vagy csak a francia versenyen. Annyi már biztos, az első – IMSA-ban induló – autókat a Rahal Letterman Lanigan Racing fogja felkészíteni.

Annak ellenére, hogy a kasztnit a Dallara gyártotta, megmaradt a márka ikonikusnak számító eleme, az angolul csak „veséknek” keresztelt kettős hűtőnyílás is.

- Reklám -

Markus Flasch, az M divízió korábbi főnöke így értékelte az autó új kinézetét:

„Ez a prototípus kétségtelenül egy BMW M autó. A nagy rácsokkal az elején, a kampós oldalsó tükrökkel és az egyéni hátsó lámpákkal.”

Fontos azonban megjegyezni, a jelenlegi festés még nem végleges. Majd a szponzoroktól függően változik, addig ideiglenesen a márka hagyományos színeibe „öltöztették fel” az autót.