vasárnap, április 21, 2024

Megint óriási borulás az USA-ban, többször fordult meg tengelye körül az autó

Dátum:

Megosztás:

Ha az USA salak pályáin versenyeznek, akkor mindig benne van a pakliban a nagy baleset. Most újra megtörtént a baj.

- Reklám -

A NASCAR nevelőszériáiban több szakág, és ezekben a szakágakban is több autótípus versenyzik. Itt éppen egy Late Model verseny volt, méghozzá a Wissotta 100 hely stock car futam, melyet az I-94 Speedwayen tartottak, Minnesotában.

- Reklám -

A „late model” egy olyan autó, amelyet nemrégiben terveztek vagy gyártottak, gyakran a legújabb modell.

A Late Model versenyautók az USA és Kanada számos versenypályáján a helyi stock car versenyautók legmagasabb osztályát jelentik. Néhány regionális és alacsonyabb szintű nemzeti szintű sorozatban late modellekkel versenyeznek.

- Reklám -

A late modellek fajtái (a jármű legmagasabb teljesítményétől a legalacsonyabbig rangsorolva) a következők: super late modellek, late modellek és limited late modellek. A salakos pályákon versenyző járművek jelentősen különböznek az aszfalton használt típusoktól.

Ezen incidens során a problémát az okozta, hogy három autó próbált elférni egymás mellett, és ekkor következett be a borulás pillanata.

A versenyző négyszer is megpördült, mielőtt szerencsére mind a négy keréken megállt. A balesetben érintett többi autó sofőrje bár zúzódásokat szenvedett, de szerencsésen megúszta nagyobb sérülések a balesetet.