szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapAutomobilLencsevégre kapták az új 2023 Corvette Z06-ot! Brutális a hangja!

Lencsevégre kapták az új 2023 Corvette Z06-ot! Brutális a hangja!

- Hirdetés -

A Chevrolet még nem kezdte meg a 2023-as Corvette Z06 megrendeléseinek fogadását, így különleges látni egyet az utakon.

Az autót valahol az Egyesült Államokban kapták lencsevégre még május hónapban. Ami azonban ennél is fontosabb, hogy hallani lehet azt a csodálatos motort is, nem csak a szélzajt, a sofőr visszavált, és a gázpedálra tapos – írja az Auto Evolution.

- Hirdetés -

A Chevy lapos forgattyús V8-asának a Ferrari köszönheti a létezését, a Corvette ugyanis a fejlesztés megkezdése előtt megvásárolt az eBayről egy 4,5 literes szívó V8-ast, amely egy 458-ast hajtott.

Körülbelül 25 000 dollárt fizettek érte, és tulajdonképpen meglepődtek, amikor megjelent a michigani gyárban. Ezt követően a cég mérnökei szétszedték, hogy megismerjék a titkait, majd ezt a tudást felhasználva megépítették a saját erőforrásukat.

- Hirdetés -

Az 5,5 literes lökettérfogat, a kovácsolt titán csatlakozórudak, az alacsony profilú kovácsolt dugattyúk, a titán szívószelepek, a CNC-műszerrel megmunkált nyílások és égéstér, a háromszoros tuningszelepek, a kettős fojtószelepek és így tovább, a Chevy által kifejlesztett V8-as nagyon erős.

670 lóerőt ad le, ami az új Corvette Z06-ban mindössze 2,6 másodperc alatt teszi lehetővé a 0-100 km/órás (0-97 km/óra) gyorsulást.

A tömegeknek szánt szuperautó jóval 300 km/h feletti sebességre képes, és a negyed mérföld megtételéhez körülbelül 10 másodpercre van szüksége.

A 2023-as Corvette Z06 idén nyáron érkezik a kereskedésekbe. Az árképzés teljes részleteit még nem erősítették meg.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss