kedd, április 16, 2024

Csúnyán nekiment a rendőrautó a Teslának Mexikóban

Dátum:

Megosztás:

Ebben az esetben kivételesen a Tesla, és annak tulajdonosa volt a vétkes, a rendőrautó sofőrje azonnal vállalta a felelősséget.

- Reklám -

Minden egyes Tesla-baleset címlapra kerül a médiában, és néha szükségtelen kritikát vált ki az Autopilot önvezető rendszer biztonsága miatt.

- Reklám -

Több ilyen balesetben rendőrségi járművek is érintettek, és az NHTSA vizsgálatot indított az ügy kivizsgálására. De a dolgok fordítva is megtörténhetnek: Tesláknak rendőrségi járművek ütköznek.

A Tesla beépített kameráinak köszönhetően a fenti videón láthatjuk, hogy a Tesla vezetőjének (vagy az autónak) semmi szerepe nem volt ebben a balesetben.

- Reklám -

A Model S Plaid egy mexikói autópályán halad, amikor hátulról egy rendőrségi autó kezd közeledni – írja az Auto Evolution.

Bár a figyelmeztető lámpák be voltak kapcsolva, a sziréna ekkor még nem szólt. Mivel a forgalom lelassul a Tesla előtt, annak vezetőjének kevés hely marad a manőverezésre, hogy utat engedjen a rendőröknek. A volán mögött ülő rendőr nem veszi tudomásul a forgalom sebességének változását, és hátulról nekimegy a Teslának.

Szerencsére senki sem sérült meg, a rendőr pedig teljes felelősséget vállalt a hátulról történő ütközésért, de ezzel még nincs vége.

A Model S Plaid sofőrje már régóta várta, hogy megkapja az autóját. Valószínűleg hosszú hónapok várnak rá autó nélkül, amíg a javításra vár.

A Tesla javítások köztudottan hosszadalmasak, különösen azért, mert a gyártó az új autókhoz gyártott alkatrészeket helyezi előtérbe. Ezáltal az autótulajdonosok hoppon maradnak, amikor cserealkatrészekre van szükségük a javításhoz.