back to top
vasárnap, július 21, 2024

William Byron szerint az atlantai győzelem már nagyon kijárt neki

Dátum:

Megosztás:

William Byron úgy érzi, az utóbbi versenyeken nyújtott jó teljesítményei végre kifizetődtek a hétvégi NASCAR Cup Series atlantai versenyén.

- Reklám -

Byron vasárnap az Atlanta Motor Speedwayen megszerezte első győzelmét a 2022-es szezonban, és pályafutása harmadik győzelmét.

- Reklám -

A 325 körből 111-et vezetett – nem könnyű feladat egy olyan versenyen, amelyen rekordszámú, 46 vezetőcsere történt 20 különböző versenyző között.

Byron, aki immáron ötödik szezonját tölti a HMS-nél, azt mondja, hogy soha nem érezte még magát ilyen jól a csapatban, és autójában.

- Reklám -

Ez a komfortosság az év során jött létre. Azt mondanám, hogy még a Chaddel (Knaus) való közös munka idején is egyre kényelmesebben éreztem magam a megbeszéléseken, egyre kényelmesebben éreztem magam a műhelyben, és egyik dolog követte a másikat” – mondta Byron.

Úgy érzem adnak a véleményemre a srácok, és elmondhatom, mit csinált az autó, tehát kritikus lehetek.

Amikor a tavalyi szezonban Rudy Fugle lett a crew chiefem, akivel már dolgoztam együtt a múltban, akkor még egy szintet léptem. Hozzá kell tenni, hogy egy elképesztően jó csapat dolgozik körülöttem, akikben megbízok.

Remekül indult az év. Nagyon gyors az autó. Nyilvánvalóan néhányan kiestek, de alapvetően úgy éreztem, hogy megérdemelten nyertünk.

A 24 éves William Byron lett a harmadik különböző Hendrick pilóta, aki a szezon első öt futamán győzött – ez némileg meglepő statisztika, tekintve, hogy a sorozatban még mindenki tanulja a Next Gen autó fortélyait.

Mivel a sorozat a hétvégén a Circuit of the Americas versenypályára látogat, ezért a hétvégén ez akár négyre is nőhet, hiszen Chase Elliott köztudottan épített pályás menő.