back to top
szerda, május 22, 2024

Visszatér a 42-es autó a Petty GMS kötelékébe

Dátum:

Megosztás:

39 év után újra a Petty névvel hozható párhuzamba a 42-es autó, hiszen idén Ty Dillon vezetésével visszatér a híres rajtszám.

- Reklám -

Néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy a Richard Petty Motorsports és a GMS Racing közös nevezőre tér, és megalakítják a Petty GMS Motorsports nevű alakulatot, mely a NASCAR Cup Seriesben fog versenyezni.

- Reklám -

Azt is tudni lehetett, hogy a 43-as autó marad, és ezt – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét Erik Jones fogja vezetni.

A második autó bejelentésére a tegnapi nap folyamán került sor, és az is kiderült, hogy a legendás rajtszámmal Ty Dillon fog indulni.

- Reklám -

Az utóbbi években a Ganassi Racing birtokában volt a 42, előbb Juan Pablo Montoya ért el kisebb nagyobb sikereket vele, majd később a 2021-es szezon bajnoka, Kyle Larson kezdte ezzel az autóval pályafutását.

Lee Petty, a NASCAR koronázatlan királyának, Richard Pettynek apja ezzel a rajtszámmal szerezte a legtöbb győzelmét, valamint Richard Petty fia, Kyle Petty is versenyzett ezzel a rajtszámmal.

„Amikor elkezdtem a pályafutásomat az 50-es évek végén, akkor a 42-es és a 43-as rajtszám volt a csapatunké. Ezekkel a rajtszámokkal nőttem fel. Olyan ez, mint amikor egy rég látott családtag tér vissza. Sokat jelent számunkra” – mondta Richard Petty, a csapat egyik tulajdonosa.