kedd, február 27, 2024

VIDEÓ: Megkezdődött a NASCAR Le Mans-i autójának tesztelése

Dátum:

Megosztás:

Mike Rockenfeller kezeiben először gurult pályára az IMSA, a NASCAR és a Hendrick Motorsports közös Le Mans-i autója.

- Reklám -

Ez az autó persze még közelebb áll a NASCAR Cup Seriesben jelenleg használt Next Gen autóhoz, mint a végső, 2023-as Le Mans-i versenyen bemutatkozó géphez.

- Reklám -

Ami az autó fejlesztési programját illeti, Chad Knaus megerősítette, hogy nagy intenzitású és progresszív megközelítésre törekszenek.

Eléggé fontos ez a teszt. Megpróbálunk megbizonyosodni arról, hogy a Next Gen alapvető változtatásai először is úgy működnek, ahogyan azt elvárjuk tőlünk” – mondta Knaus.

- Reklám -

Ha vannak olyan teljesítmény- vagy megbízhatósági elemek, amelyeken változtatni kell, akkor azokat az első igazi autón fogjuk bevezetni, valószínűleg november környékén.

Ezt az első tesztet az Action Express Racing gépével folytatták – ebben a gépben tesztelt Kimi Raikkonen is.

Logikus választás, tekintve a csapat pályafutását, amely 3 győzelemmel rendelkezik a Daytona 24 órás versenyen és 3 győzelemmel a Sebringi 12 órás versenyen.

Az első tesztpilóta nem más, mint Mike Rockenfeller, a 2010-es Le Mans-i 24 órás és a Daytona-i 24 órás verseny győztese, valamint a 2013-as DTM bajnoka.

„Rocky” augusztus 21-én, a NASCAR Cup Series Watkins Glen-i fordulója alkalmával ismerhette meg új játékszerét.

Fontos szimulátoros munkát végzett a hónap eleje óta a Cup Series állandó versenyzője, Alex Bowman, Mike Rockenfeller és a Hendrick Mototrsports alelnöke, a négyszeres NASCAR-bajnok Jeff Gordon is.

A projektben való teljes körű részvételét bizonyítja, hogy Gordon ezen a hétvégén visszatér a pályára a Porsche Carrera Cup North America két fordulójára Indianapolisban.