vasárnap, április 21, 2024

Változik a Daytona 500 időpontja a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt

Dátum:

Megosztás:

Az eső miatt nem vasárnap, hanem hétfőn rendezik meg a Daytona 500-at. A futam rajtjára magyar idő szerint 10 órakor fog sor kerülni.

- Reklám -

A NASCAR a hivatalos honlapján keresztül jelentette be, hogy az eredeti, vasárnapi időpont helyett magyar idő szerint hétfőn 22 órakor rendezik meg az idei Daytona 500-at. A változtatásra az esőzés miatt volt szükség.

- Reklám -

Ugyanezen okból az Xfinity Series futamát is elhalasztották szombatról, a United Rentals 300 rajtjára magyar idő szerint hétfőn 17 órakor fog sor kerülni.

Hétfőn Joey Logano és Michael McDowell vezethetik majd fel a mezőnyt, hiszen ők voltak a leggyorsabbak a csütörtöki időmérőn. Mögöttük pedig Kyle Larson és Austin Cindric rajtolhatnak majd el. Ezenkívül érdemes még kiemelni, hogy a hatszoros Cup Series-bajnok Jimmie Johnson is elindul a viadalon.

- Reklám -

A februári floridai időjárást nem először szenvedi meg a NASCAR az elmúlt években a Daytona 500 kapcsán. A „nagy amerikai versenyt” legutóbb 2020-ban kellett egy egész nappal eltolni, de 2021-ben is csak hat órával az eredeti időpont után tudott elindulni a futam.

A NASCAR-nak idén egyáltalán nincs szerencséje az időjárással. Már a Cup Series pontozás nélküli futamának, a Busch Light Clash-nek az időpontját is a Los Angelest sújtó hatalmas vihar miatt kellett megváltoztatni, bár azt a viadalt az eredeti elképzelésekhez képest egy nappal előbb rendezték meg.