vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARUkrajna megsegítéséért versenyez Las Vegasban a Hendrick

Ukrajna megsegítéséért versenyez Las Vegasban a Hendrick

- Hirdetés -

Egy jókora jótékonysági alappal és élen töltött körönként 2000 dollárral járul hozzá a Hendrick Motorsports Ukrajna megsegítéséhez a Las Vegas-i NASCAR Cup-futamon.

Korábban IndyCar-versenyzők szólaltak fel Ukrajna mellett közösségi médiaprofiljukon. A szolidaritási mozgalomból pedig most a NASCAR sem maradhatott ki. Egészen pontosan az egyik sztáristálló, a Hendrick Motorsport jelentette be, hogy anyagi segítséget nyújt a háború sújtotta Ukrajna részére.

- Hirdetés -

A csapattulajdonos Rick Hendrick és a szponzor Hendrick Automotive Group egy 200.000 dolláros támogatással már mindenképp hozzájárul Ukrajna helyzetének javításához, ez azonban még nem minden. A kétszázezer dollárhoz ugyanis minden egyes élen töltött kör után további kétezer adódik. Így amennyiben a Hendrick meg tudja ismételni tavalyi teljesítményét, vagyis 150 kört töltene az élen, azzal az összeg máris másfélszereződne.

“Ahogy a világ túlnyomó részében, úgy a családon is sokk és szomorúság lett úrrá az ukrán helyzetet látva” – mondja Rick Hendrik csapatfőnök. “Különösen megérintett minket a védtelen és ártatlan gyerekek helyzete. A NASCAR egy nagyon erős platformmal járul hozzá a segítségnyújtásunkhoz. Emellett ráadásul morális kötelességünk is segíteni.

- Hirdetés -

A Larson autóján a hétvégén szponzorként feltűnő Samaritan’s Purse is Ukrajna számára gyűjt anyagi jellegű adományokat.

Reméljük, segíteni tudunk Ukrajna helyzetén. Akár a Samaritan’s Purse weboldalát promotálva, akár a mi adományunkkal. Egészen egyszerűen nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt, ami Ukrajnában jelenleg történik” – tette hozzá Rick Hendrick.

- Advertisement -

Friss