kedd, február 20, 2024

Újabb tehetséget veszített el a Toyota motorsport programja

Dátum:

Megosztás:

Brandon Jones új otthont kap a NASCAR Xfinity Series 2023-as szezonjában, és a Joe Gibbs Racingtől a JR Motorsportshoz igazol.

- Reklám -

Ami talán még fontosabb, hogy Kyle Busch után a Toyota orra alól újabb versenyzőt happol el a Chevrolet NASCAR programja.

- Reklám -

Mivel a 9-es autó jelenlegi sofőrje, Noah Gragson 2023-ban a NASCAR Cup Seriesbe lép fel – a 42-es Petty GMS Racing Chevrolet-be – , a JR Motorsportsnak új versenyzőt kellett találnia.

Szerdán a csapat végül Brandon Jonest nevezte meg Gragson utódjaként.

- Reklám -

Brandon kemény versenyző volt az évek során, és tehetséges tagja lesz a JR Motorsportnak” – mondta Kelley Earnhardt Miller, a JRM társtulajdonosa és ügyvezetője. „Ő egy fiatal veterán, aki rengeteg tapasztalatot hoz magával, és nagy dolgokat fogunk látni Brandontól és a 9-es csapattól 2023-ban.

A még mindig csak 25 éves Jones jelenleg teljes munkaidőben a Joe Gibbs Racingnél versenyez, amelyhez 2018-ban csatlakozott. Ezt megelőzően a Richard Childress Racingnél versenyzett.

Jones több mint 200 indulással rendelkezik az Xfinity Seriesben, és eddig öt győzelmet aratott.

Látni, hogy a JRM milyen versenyképes volt az évek során, ami lenyűgözött engem” – mondta Jones a csapat közleményében. „Minden héten esélyesek a győzelemre, és az egyik legjobb csapat a sorozatunkban.

Nagyon hálás vagyok Dale-nek (Earnhardt Jr.), Kelley-nek és Mr. Hendricknek, hogy részese lehetek ennek.

Fantasztikus érzés lesz újra Chevrolet-t vezetni. Nagy szerepet játszottak a karrierem elején, és alig várom, hogy tovább építsem ezeket a kapcsolatokat, és 2023-ban egy Camarót vezessek.

A JR Motorsports 9-es rajtszámú versenyautójában az elmúlt években olyan neves pilóták ültek, mint Chase Elliott, William Byron és Tyler Reddick. A 9-es autó 2014-ben, 2017-ben és 2018-ban is megszerezte az Xfinity Series bajnoki címét.

A szponzoráció részleteit és a csapatfőnököt egy későbbi időpontban jelentik be.