back to top
vasárnap, június 23, 2024

Újabb rajtelsőség Nemechek neve mellett, Texasban is ő volt a leggyorsabb

Dátum:

Megosztás:

John Hunter Nemechek folytatva az apja által megkezdett hagyományokat, egy újabb pole pozícióval gazdagodott. A Kyle Busch Motorsports versenyzője szezonbeli 4. rajtelsőségét ünnepelhette.

- Reklám -

A NASCAR All-Star hétvégéje csak a Kupások számára jelent bajnokságon kívüli elfoglaltságot. A Truck, valamint az Xfinity mezőny azonban komoly, ha vérre nem is, de pontokra mindenképp menő csatát folytat a hétvégén.

- Reklám -

Ennek első állomásaként a Truck széria edzései zajlottak le a Texas Motor Speedwayen, ahol mind a szabadedzésen, mind a rajtsorrendről döntő időmérőn Toyota siker született. Ty Majeski szabadedzésen futott első idejét követően utolsó előttiként vághatott neki az edzésnek, épp John Hunter Nemechek után.

A bajnoki második helyezett Nemechek 29.612 másodperc alatt ért körbe, amit az utána jövő Mayeski meg sem tudott közelíteni. A szabadedzés győztese 441 ezreddel maradt el a győztes időtől. Az utolsóként nekilóduló Zane Smith még ennél is rosszabbul teljesített, a Fordos ugyanis mindössze a 15. helyről rajtolhat.

- Reklám -

Nemechek mellől a mindössze 27 századot kapó Corey Heim indulhat. Az atlantai győztest Stewart Friesen és Christian Eckes követi, az első, nem Toyotásként pedig a beugró Ryan Preece vághat neki a versenynek. A bajnokságot vezető Ben Rhodes a 8.-ról indulhat.

Az edzésen egy baleset is történt, mely Colby Howard számára az edzés végét jelentette. A McAnally-Hilgemann Racing versenyzője a 2-es kanyarban dobta el autóját, így értékelhető kör nélkül, csak a mezőny végéről indulhat.

Howardot a tulajdonosi pontok kisegítették, Garrett Smithley és Armani Williams azonban már nem volt ilyen szerencsés. Számukra az időmérővel a komplett hétvége véget ért.

A Truck széria futama magyar idő szerint szombat hajnali 2:30-kor kezdődik.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK