back to top
szerda, július 24, 2024

Gragsoné az Xfinity pole Texasban

Dátum:

Megosztás:

Noah Gragson nyerte a NASCAR Xfinity sorozat texasi időmérő edzését. A JR Motorsports versenyzője idén második alkalommal indulhat a pole-ból.

- Reklám -

A Truck szériában a Toyoták, az Xfinityben pedig a Chevrolet-k uralták a pénteki napot. Az egykörös időmérőn ugyanis a csokornyakkendős márka képviselői hozták el az első 3 helyet, a legjobb 10-be pedig összesen 6 autójuk került be.

- Reklám -

A leggyorsabban az edzésnek utolsóként nekivágó ért körbe, aki 29.542 ezred alatt tette meg a 1,5 mérföldes kört. Gragson az edzés közepétől vezető Tyler Reddicktől vette át a vezetést, aki mindössze 56 ezreddel maradt le a rajtelsőségről. A második sort Austin Hill, valamint a legjobb Toyotás, Brandon Jones alkotja.

A bajnoki éllovas AJ Allmendinger nehéz napon van túl. A szabadedzés előtt az autója megbukott az ellenőrzésen, az ismételt vizsgálat miatt pedig nem tudott kihajtani a pályára, így mindenféle előzetes ismerkedés nélkül kellett nekivágnia a kvalifikációnak. Ennek megfelelően nem is tudott harcban lenni a legjobb helyekért, és végül csak a 13. pozíciót szerezte meg.

- Reklám -

A versenyre összesen 39 nevezés érkezett, így a szabályok értelmében egy versenyzőtől el kellett köszönnünk az edzést követően, ez pedig ezúttal is Brennan Poole volt, aki immár 7. alkalommal maradt hoppon az időmérőt követően.

Akárcsak a Truck edzésen, itt is történt egy baleset, melynek Anthony Alfredo volt a kárvallottja. Az Our Motorsports versenyzője így csak a mezőny végéről indulhat. Akárcsak Landon Cassill, aki még a szabadedzésen törte össze az autóját, és csak tartalékautóval vághat neki a texasi futamnak.

A szezon 12. versenyét magyar idő szerint szombaton 19:30-kor rendezik.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK