csütörtök, február 22, 2024

Tömegbalesetek, defektek és Reddick győzelem a texasi Xfinity futamon

Dátum:

Megosztás:

Ugyan a Kupa sorozatban még várnia kell az első sikerre, az idei első Xfinity győzelmét már behúzta Tyler Reddick. A Big Machine Racing Team versenyzője csapata első győzelmét szerezte Texasban.

- Reklám -

A NASCAR Xfinity sorozat 12. futamán 167 kör várt a mezőnyre, ezen körök pedig a vártnál sokkal küzdelmesebbre sikerültek. A problémák már a 23. körben elkezdődtek, amikor Ryan Vargas motorja megadta magát. Ekkor azonban még senki sem gondolhatta, hogy összesen még 10 alkalommal kell pályára lépnie a felvezető autónak.

- Reklám -

Az első szegmens főleg CJ McLaughlin forgásairól marad emlékezetes. Az RSS Racing versenyzője előbb a 32. körben pördült meg, majd néhány körrel az újraindítás után megismételte szépségdíjas mutatványát.

Az első 40 kört követően az első helyről induló Noah Gragson állt az élen, a szegmensközi kiállások során azonban elvesztette vezető helyét. Az újraindításra Josh Berry és Landon Cassill vezették fel a mezőnyt, Tyler Reddick azonban nem sokkal az újraindítás után, mintegy megmutatva, hogy vele is számolni kell, fellépet a második helyre.

- Reklám -

Az újabb sárga zászló az 56. körben, Sheldon Creed falazása után került elő, mely után Josh Berry és Tyler Reddick harcoltak a második szakasz megnyeréséért. A szegmenshatárnál végül előbbi volt elől, első helyének azonban nem örülhetett sokáig.

Az újraindítást követően a JR Motorsports versenyzője ugyanis egy Allgaierrel vívott csata következtében megpördült, melyből tömegbaleset lett. Berry mellett csapattársa, az első szegmenst megnyerő Gragson autója is megsérült, de benne volt még a buliban többek közt Brandon Jones és Ty Gibbs is. Gragson a későbbiekben egy defekt miatt került még reménytelenebb helyzetbe. Összetört autója miatt nem is tudta folytatni a versenyt.

A JR Motorsports innentől kezdve Allgaierben bízhatott, aki az újabb zöld zászló után átvette a vezetést, a balszerencse azonban őt is elérte. Defekt miatt ugyanis ő is jelentős hátrányba került. A belengetett sárga zászló megmentette a körhátránytól, alig 50 körrel a vége előtt azonban jelentősen megnehezedett a dolga.

A Texas-i pálya a nap végére kezdett egy superspeedway versenypályához hasonlítani, a 137. körben ugyanis egy újabb tömegbaleset rostálta meg a mezőnyt. Összesen 9 autó volt érintett a balesetben, melyben többek közt a Kaulig Racinges Landon Cassill is benne volt.

Az újraindítást követően Tyler Reddick állt az élre, az idén eddig második versenyét teljesítő kaliforniai pedig nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. Reddick mögött azért zajlott a harc, mely pár körrel a vége előtt kissé el is durvult. A tri-oválon ugyanis Justin Allgaier és AJ Allmendinger ütköztek össze, a nagyobb balesetet azonban szerencsére sikerült megúszni.

Allmendinger az ütközés következtében jelentősen visszacsúszott, és végül csak a 9. helyen intették le.

A futamgyőztes Reddick mögött végül egy másik kupás versenyző, William Byron zárt, akit Sam Mayer, valamint Justin Allgaier követett. A top 5-öt, és a Chevrolet dominanciát Austin Hill tette teljessé.

Reddick győzelme nemcsak beugró mivolta miatt különleges, hanem azért is, mert csapata, a Big Machine Racing Team fennállása első győzelmét szerezte. A pontversenyt továbbra is AJ Allmendinger vezeti Noah Gragson és Ty Gibbs előtt.

A FUTAM VÉGEREDMÉNYE – LINK