kedd, február 20, 2024

Több, mint két év után ismét a poleban Brandon Jones

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Xfinity sorozat doveri időmérő edzésén Brandon Jones volt a leggyorsabb. A Joe Gibbs Racing versenyzője a 2020-as fontanai verseny óta először indulhat az élről.

- Reklám -

Két héttel ezelőtt futamgyőzelemnek, most pedig rajtelsőségnek örülhetett Jones. A bajnokságban negyedik helyen álló georgiai a nem sokkal az időmérő edzés előtt rendezett szabadedzésen is a legjobb időt érte el, jó formáját pedig a rajtsorrendről döntő gyakorlásra is át tudta menteni.

- Reklám -

A versenyzőknek mindössze egy lehetőségük volt megszelídíteni Milest, a pálya kapujánál őrködő szörnyet, aki néhány versenyzővel azért kibabrált az edzés során. Brennan Poole és Ryan Ellis is bajba került. Előbbinek elment a hajtása, így esélye sem volt beverekedni magát a mezőnybe, míg utóbbi defekt miatt került a rajtsorrend végére.

Jones a metrikus rendszer alapján összeállított sorrend alapján 29.-ként vághatott neki az edzésnek, és 51 ezredet adva az addig élen álló Sam Mayernek, átvette a vezetést. A JR Motorsports versenyzője végül stabil, majd’ 1 tizedes előnnyel megőrizte második helyét, így ő indulhat a pályafutása 4. rajtelsőségét megszerző Jones mellől.

- Reklám -

A második sorba a talladegai versenyt megnyerő Noah Gragson, valamint a győzelemmel nem rendelkezők közül a legjobb helyen álló Josh Berry kvalifikálta magát. A 3 győzelmével a rájátszáspontok tekintetében toronymagasan vezető Ty Gibbs az 5. helyről indulhat, míg az alapszakasz értékelésében élen álló AJ Allmendinger a 8. helyen zárt.

A futamot szombaton, magyar idő szerint 19:30-tól rendezik.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK