back to top
csütörtök, május 30, 2024

Több csavar után Button nyerte a NASCAR különversenyét

Dátum:

Megosztás:

Räikkönen ötödik helyen is autózott nem sokkal vége előtt, de végül Button lett a road különítmény legjobbja.

- Reklám -

Vasárnap este Tyler Reddick és William Byron egész versenyen át tartó csatájából végül előbbi jött ki jobban. A 23XI Racing pilótáját még a verseny végi háromszori újraindítás sem zavarta meg, és ezzel nyerte idei első versenyét.

- Reklám -
Tyler Reddick, 23XI Racing, NASCAR Cup Series
Reddick ünnepli győzelmét – Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR

A szélesebb közönség azonban egy másik külön versenyre is figyelt, hiszen nagy sztárok ugrottak be erre a hétvégére az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb bajnokságába.

Közülük egy bizonyos Kimi Räikkönen még a kalamajka előtt az ötödik helyről rajtolhatott, mivel nem állt ki kereket cserélni a sárga alatt, mint a többiek. Mivel azonban itt még közel sem volt vége a versenynek a többszöri hosszabbítás miatt, szépen lassan visszacsúszott a káoszban.

- Reklám -

Az ő stratégiája nem vált be, és hozzá hasonlóan visszacsúszott a verseny végére az időmérőn remeklő Jordan Taylor is.

Räikkönen: A NASCAR olyan, mint a régi Forma-1

Az addig csak a mezőny végén poroszkáló Jenson Button azonban mindkettejüket nagy csinnadratta nélkül megelőzve lett a „road course ringer” különítmény legjobbja, igaz, így is csak a 18. lett.

A végén nagy volt a kavarodás

A verseny végén több stratégiát is a felülírt a sok sárga, ezért nem volt ritka a nagy felzárkózás vagy visszaesés a mezőny többi részében sem.

Kyle Busch a többiekhez képest kicsit eltolva érkezett meg az utolsó kiállásra, és úgy tűnt, a 26. helyről kezdheti meg a felzárkózást, friss gumikon. Pár körrel később azonban fordult a kocka, megmentette a mezőnyt egy sárga, Busch viszont kint maradva sor elejére került, és végül gumihátránnyal is meg tudta tartani a második helyet.

Ross Chastain korábban volt sárgáért is felelős, de a mezőny végéről csak sikerült magát a negyedik helyre egerésznie, amivel a bajnokságot ismét vezeti 19 ponttal pont Busch előtt.

Kyle Larson pedig 10 körrel a vége előtt még két kör hátrányban autózott, viszont a 14. (!) helyen futott be.

Nem Räikkönen és nem is Button lehet a beugrók hőse Austinban

Ha Räikkönennel nem biztos, hogy idén még találkozunk – bár a Trackhouse elhintette, nem ez volt a 91-es autó idei utolsó fellépése – Button mindenképp folytatni fogja. Először is, Le Mans-ban indul majd a NASCAR-csapattal, majd Chicagóban és Indianapolisban is a Cup Series-mezőny része lesz.